Tuesday, 5 March 2013

Jodoh itu rahsia Allah

"Xsangke aku kawen ngan mamat ni"
Ni antara ungkapan yg biase aku pk n ungkapkan.sape sangke, aku akan kawen dgn husband aku skrg ni..mase mude2 dulu,maksud aku,time anak dara dulu, mcm2 pantang larang aku klu nk pilih psangan idup..

1.aku xnak bercinta dgn mamat yg 1 tmpat blaja or 1 opis.
-last2 aku bercinta,tunang dan berkahwin dgn lelaki yg penah keje 1opis dgn aku..

2.aku nak lelaki yg romantik
-even husband aku xromantik sgt,tp aku tau die caring sgt kat aku..mulenye malu nk tunjuk.tp,skrg ni...weeeee!!!!hehe...klu jenjalan,xsah klu xpegang tgan,xlepas..haha..jgn jeles...:-p

3.nak lelaki yg hensem
-Ala,xyah la nk hensem2 sgt.kang,hensem sgt kang,slalu lak mkn ati..tgk cam husband aku..xhensem sgt..tp,sedap mate eden memandang eh..hihi..aku pon slamat ..xde la riso sgt,kot2 ade yg gedik2 ngn die ke..tp,rasenye xde kot..haha

4.nak lelaki yg tinggi
-yg ni mmg xleh nk tolong la..die mmg tinggi.tp tinggi 2cm jer dr aku..kecik molek..xpela,atleast awk tinggi sket dr sy..hihi

5.nak lelaki yg matang
-die mmg matang.tp,kadang2 manje sgt..aku pon xmanje cam die..kasor aku ag kot dr die..Kat luar pndai lak control macho ek.tp,rupenye pndai gk nk manje2..xpe2..syg suke ..hihi

Act byk ag pantang larang aku utk pilih psgan idup.tp,tu sume da xpnting da.yg pnting skrg ni,ape yg da ade depan mate aku.die da jd husband aku.aku trime die seadanya.n aku harap,die trime aku seadanya.sesungguhnya,aku insan yg byk klemahan.(especially bab2 MASAK.hadoii..)

Sesungguhnya,jodoh itu rahsia Allah.kite xtau sape jodoh kite.kite hanya bleh berusaha,berdoa n tawakal.dan alhamdulillah,aku da tau sape jodoh aku dan aku harap, jodoh kami akan berpanjangan hingga hujung nyawa..insyaallah,till jannah ..:-)
----------------------
Kite syg awk.n kite arap, awk pon syg kite..awk kna janji ngn kite,xmo nkal2 ngn org laen.klu nk,nkal2 ngn kite jer..

No comments:

Post a comment