Saturday, 31 December 2011

01012012

1st post for 2012.yeah!da masuk tahun baru.happy new year untuk family aku, sedare2 aku, kawan tadika aku, kawan skolah rendah aku, kawan skolah menengah aku, kawan2 uitm dungun aku, bf aku (my incik sahar), family bf aku, colleague aku, bos aku (erk??), kawan pesbuk aku, kawan tagged aku, kawan friendster aku, students yg aku bawak tuk masuk blajo n sume students showme.aku sayang korang sume.

aku harap 2012 ni akan menjadikan aku lebih matang dan semoga perubahan2 yang bakal aku buat sengaja atau xsengaja adalah ke arah baik2 aje k.taun ni xleh noty2 sangat.pasal azam..hmm, bleh check post aku yg sebelum ni.sangat2 teruja bile da masuk taun 2012.Alhamdulillah, aku masih diberi peluang untuk bertamu di bumi Allah ni.(waa, puitis sih).

ok, seiring dengan masa yang semakin deras berlalu, usia pn maken meningkat.so, perangai n sikap pn mesti berjalan seiring dengan usia.ye x?hihi..da maken banyak da umo aku ek..kna jd maken bijak menguruskan hal rumah tangga..erk, ape kaitan?hahahaha..da maken kuat keterujaan aku nih..:p

to my incik sahar..awk tu da nk jadik ahli kluarga saye tau.pasni kna blaja cakap trengganu lak.bkn blaja jer.da kna start cakap ganu.hihi..lebiu...:-*

Wednesday, 28 December 2011

Its about money

Post yang sebelum ni, its not about money kan.ok, kali ni aku nk post pasal duit.sume pasal duit.semalam, bf aku cakap, die da dapat gaji.horreyyy!! aku tumpang hepi k.die duk jauh dr fmily, byk kuar duit.sewa bilik ag, mkn minum ag n bla bla bla..

pg ni, punye la awl aku buke online banking aku.konon2 nk kompemkan jer, samada gaji aku da masuk ke belum.tp, DAMN! xmasuk ag.yg tinggal, aki gaji aku yg bulan lepas.aku bukan nye nk belanja pn duit tu, duit aku pun ade ag.tp, adil ke klu yg aku xmasuk ag?ok, smlm HR Exe (??) ade col.gtau gaji aku jln smpai 2/1/12 jer.nk bg gaji aku 2/1/12 ker?knp xmasukkan jer trus?same gk, aku ttp xmasuk opis gk.nk tgk ape?rugi ea, masukkan gaji aku awal?awl apenye, yg org lain da masuk.

hmm, xpe la.buat la ape yang patut.akak kan HR Exe(??).mesti tau pasal gaji2 ni kan.pasal staf.n sumela..aku ni xreti sangat bab HR nni.time blaja kat UiTM aritu, aku skor A jer.xde la sampai A+.n aku pun da lupe pasal HR ni.yer ar, aku amik sbg subjek jer.ok, buat la ape yg patut k.buat la ape yang terbaik tuk akak n company akak tu k..n..n..aku nk ucap time kaseh.sb tolong propose kt big bos, bg gaji kat aku spnjang aku MC ni.time kaseh byk2..

Its not about money

dua hari berturut-turut aku dapat berita yang kurang menyenangkan.yang buat aku tertekan sangat.
1. surat dari perkeso-xdapat pampasan kemalangan atas alasan bukan bencana kerja.n alasan lagi, accident bukan di tempat laluan yang biasa aku lalu untuk balik.aku melencong??suke ati aku la nk balik ikut laluan mane pun.'KALAU' la aku tau aku akan accident klu lalu kat jalan tu, sumpah aku xkan balik melalui jalan tu.surat tu menambahkan 'sampah' kat umah aku jer.

2. panggilan daripada Puan Zurina-gaji aku hanya berjalan sehingga 2/1/2012.kalau masih ade mc after 2/1/2012, gaji xkan dibayar.damn!merona jer muke.xde gunenye ade mc.bukan aku mintak pn accident.aku xmintak pun patah kaki.n aku xmintak pun duk memerap kat umah.aku xmintak pun sume tu.kononnye da abis tolak da sume cutui yg aku ade.setakat tu jer yang mampu die bayar.ok, terima kasih banyak2 la sebab da bayar n akan bayar gaji aku sehingga 2/1/2012 ni.thanx a lot!!

dua-dua berita ni berkaitan dengan duit.sumenye DUIT.jujur aku cakap,  aku xleh kalau xde duit.kalau aku dapat mc ag pasni, aku nk masuk keje.tp, kakzu halang lak.tkut jadi kesalahan lak kalau ade pape jadi kat aku.nanti majikan lak yang kna tanggung.BETUL KE??

hmm, after menangis puas2 td,sampai bengkak mate n merah batang idong, aku dapat rumuskan, aku bukanla tensen sangat pasal duit tu.cume, tibe2  aku teringat kat arwah ayah aku.dulu, aku slalu ngadu ngan die.die slalu bg solution kat problem2 aku.skrg ni da xde yg nk tenangkan aku.xde yang pahamkan aku selain AYAH.:"(

Monday, 26 December 2011

Wishlist

Lagi beberapa ari kite nk tamatkan zaman bujang..erk..bukan.nk tamatkan tahun 2011. lagi beberapa hari kita akan menjengah 2012.InsyaAllah.Tahun 2011 da nak abeh.tp, wishlist yang aku wat untuk taun 2011 banyak ag yang xterlaksana.huhu.xpe,aku masukkan lg skali dlm wishlist aku utk taun 2012.huhu..klu xtercapai gak taun 2012, masukkan lam taun 2013 plak.:p

1. Bertunang
-Da lame da plan.aku xnak postpone walaupun aku tau keadaan aku yang xbegitu mengizinkan. ni menda baik.xperlu nk tangguh2. Tarikhnye, xnak gtau byk kali.tp, InsyaAllah Januari 2012

2. Kereta Viva
-Start ngan kete kecik dulu.xkesah la.dalam kepala hotak aku, aku terbayangkan viva jer.xkesah la, maybe kelisa, or mybe yang lg kecik,mini cooper.haha..xde ah..kite tunggu n lihat jer k.Plan nye, selewat2nya bulan November 2012.haha, saje jer letak.klu lg cepat lg baguih..

3. Melancong a.k.a Bawak Family g Indonesia
-Memandangkan sedare2 mak n arwah ayah aku ramai kat indonesia, aku berhajat sangat nk bawak 1 family aku balik lawat nenek n sedare2 yang ade kat indonesia. yg ni aku letak time cuti skolah, bulan Disember 2012.

4. Gaji
-Baru ag naik gaji.tp, xkire la..aku nk naik ag.aku masih rase xdapat macam yang aku nak.haha..brape?ade lerrr...;). yang ni aku nak bulan Disember 2012.xleh letak Jun 2012.sb baru nk masuk keje balik after cuti panjang.huhu.

5. Kahwin
-Haish, klu aku ckp sal kawen, mesti ade yang tergelak2 kan.ek eley,yang gelak tu mcm la xnak kawen.eley, xngaku laks.wat malu2 kucing lak..meoowww...!!planning nye Disember 2012.haha..sabo ye, kumpul uwit dulu.ni anggaran jer. maybe 2013 kot.yerla, sblm ni aku plan nk tamatkan zaman bujang sblm atau pd umo 26taun.taun 2012 aku baru 25 k..sweet 25.haha.erm, dengan siapa?dengan bakal suami aku laa..hihi..erm, sesungguhnya, Jodoh adalah Rahsia Allah...;-)

6. Handphone
-Ai, taun 2011 ajer da 3 jenis phone aku pkai.xtahan bile da sampai kat tangan aku. taun 2012 ni aku nk beli handphone yang tahan banting.haha..ade suggestion handphone ape yang patut aku beli tak?haha..ok, xtau ag nk phone ape, janji tukar phone.huhu.Due Jun 2012.

Da list 6 menda yang aku nak.walaupun aku rase wishlist aku utk 2012 ni agak berat, sekurang2nya aku ade impian n aku ade keinginan untuk dapatkan menda2 tu.

Missing Someone

Serius aku cakap, aku rindukan bf aku..sob sob..;"( ..da lame xjumpe n xnampak batang idong die.sadis woo..rindu sangat kat die.waaaaaa.haish..melalak lak minah nie.udah2 ler.ok, aku try to be cool k..relax sket..tarik nafas, hembus nafas..fuhhhhhh...!!! ok, da leh tenang da sket..

utk bf aku yg nampak cam xbape sehat tu, asik sok sek jer, mkn ubat tau.kite xmo awak saket2..kite syg awak sangat2..weeeee....;-) love u n miss u soooo much..;-)

Sunday, 25 December 2011

Tahniah Bobot & Kaka

aku tumpang hepy n bahagia sangat dengan pertunangan kamu berdua.yerla,korang da lame sangat da berkawan n berkapel-kapelan.hehe.korang start kapel mase sem 2 diploma kan.means korang mase tu masing2 19..aku igt ag.bukan maen ag ko kate benci kat kaka ek.last2 ko ngan die gak.ee,nyampah..haha..btw, aku hepy sangat2 korang da disatukan even baru bertunang.tp, aku tau, ko tu mmg xsabo da nk kawen kan.ek eleyyy..hahahahaha..nanti, klu nk kawen jgn lupe ajak aku.nk sangat tgk korang bersanding.yerla, tercapai gak hajat aku, nk tgk korang kawen.yer ar,korang kan kapel of the year time kat uitm aritu.hish, ngalahkan belangkas..ops,sori terngumpat laks.hihi

lame gk korang kapel kan.5years gak.mmg giler ar korang leh bertahan.hmm, sangat2 hepi utk korang berdua.(bape byk hepi la aku ni, aku xtau nape aku excited ngat bile dengo korang da btunang)ok, la..aku doakan yang terbaik utk korng berdua.cepat2 kawen.congratz.:D
Kaka & Bobot

Saturday, 24 December 2011

Curang Dengan Rakan Karib Sendiri

ok, aku xtau la btol atau x tajuk aku tu.aku rase da btol da kot.aku nk cite pasal sorang laki ni.curang, ade pmpuan laen.pmpuan laen tu, bestfren kpd gf die.mcm da xde pmpuan lain da nk curang ek.nk amik bestfren gf sendiri gak.menyakitkan ati tol ade bf mcm ni.last2 gf die mintak clash.dan selamat berbahagia la dengan skandal die tu.bleh carik laki laen laaaa..!cari laki yang reti menghargai.ok, cite ni aku olah daripada lagu 'Got To Go' nyanyian Najwa Mahiaddin.aku xtau la sejak bile wujudnye najwa ni.slame ni aku kenal najwa latiff yg glemer dengan 'cinta muka buku' tu.tp, dua2 lagu utk dua2 najwa ni bleh tahan la bestnye.suara najwa mahiaddin ni macam sore zaman2 dulu kale.nampak mcm mude ag.tp, sore mmg klasik.


ok, tu dalam lagu got to go.ni pendapat aku lak.'KALAU' aku ade bf mcm tu, ade skandal dengan bestfren aku sendiri.aku xkan lepaskan bf n bestfren aku tu.haha.bukan nk balas dendam la.tp, nk bg pengajaran sket.aku xleh nk imagine ape yg akn aku wat.sb menda ni xleh dirancang.datang dengan sendiri,mcm yg penah aku wat dulu.haha.padan muke!nak maenkan aku sangat kan.ok, yg kompemnye, aku xkan simpan jantan yg curang camtu.blah.tp, utk cari bf lain lam mase terdekat, mmg xla.biarla mase je yang menentukan.n aku tau ade rmai lg lelaki yg lbh baik drp 'jantan keparat' tu.klu da xsyg n xsuke ckp jer.xyah nk simpan2 skandal or curang blakang aku.

Kenangan Silam

masing2 ade kenangan silam kan.aku pun xterlepas untuk mempunyai kenangan silam.seboleh2nya aku nak ingat kenangan yang manis2 jer.xmo ingat kenangan2 yang pahit.especially pasal perasaan.

aku mula kenal n mula bercintan cintun mase 18taun.erk, terlalu lambat ek?xpe.xkesah la ape org nk cakap pn.well,zaman skarang kan.budak2 sekolah rendah pn da pandai bermain dengan perasaan.aku dulu, xyah cakap la.mmg terlalu naif.tersangat la naif.tp, after skolah jer,ai,da start la nak mencuba untuk bercinta.

mule2 kapel after SPM.saje seronok2 nak try ape rase ade kapel.haha.punye la bongek time tu.tp,aku xtry menda yg bukan2.seingat aku,1st date after 5months kapel.n rase xsronok jer kapel, then aku mintak clash.truk ke?aku rase xkot.aku xleh nk sayang die.so, aku mintak clash.td aku belek2 barang lame aku.terjumpe 1card ni.bile aku bace, baru la aku teringat, time tu aku nk mintak clash melalui kad.haha.ketawa sorang2 aku td pas bace balik ape yg aku tulis.haha.giler puitis ayat.nak tgk kad tu?xperlu la aku upload.klu nk meh jumpe aku personally.aku tunjuk terus.tp, xbg pn kad 2 kat die.nampak xbaik lak.aku mtk clash through phone.sori, aku xdapat trime die sbg bf aku.sb?ok, 1. sb da try tuk sayang die tp, xdapat gk nk sayang die..2. sb xpandai nk jg batas pergaulan..3. sb aku  xsuke didesak semata2 nk kuar date. after clash, aku buang jer gambo mamat tu.xmo ar aku simpan.gambo2 ex2 aku.yg lain pn sume aku buang.bkn ape, aku xmo igt ag memori aku ngan mereka2 itu.huhu.yang penting bg aku adalah yang bersama dengan aku sekarang dan untuk masa depan aku.
-------------------
really love him..wink wink..;-D

Wednesday, 21 December 2011

Batas Pergaulan

baik,kali ni aku nak bercerita, berkongsi n merepek pasal pergaulan.batas pergaulan.antara lelaki dan perempuan.Islam melarang lelaki dan perempuan yang bukan muhrim bersentuhan.maksudnye, yang belum ade ikatan yang sah dan halal.yang sah dan halal ni of kos la yang da kawen kan.means, tunang pun belum dikira sebagai muhrim lagi.kalau stakat pegang title sebagai pakwe makwe lg la diharamkan untuk sentuh2 kan.btol x?

zaman skarang ni org da xheran da pasal batas pergaulan ni.even, bile ade pmpuan cakap yang die masih ade dara pun dikatakan kolot.mmg samdol tol yang duk kate kolot tu.dah tu, korang yang da ilang dara n da xde kesucian tu, moden sangat la?bagus sangat la 2?ingat, yang kolot ni la yang lelaki nak jadikan isteri tau.yang senang2 ilang n serahkan dara pada jantan tak gune tu, sedap wat awek jer.ade ke yang nk kawen dengan perempuan yang dah dinodai, yang da xsuci, yang xpandai nk menjage mahkota sendiri?pk la sendiri k.masing2 da besar.da ade akal untuk pk mane satu btol,mne satu salah.tp, tu la.masalah skrg ni, da tau menda tu xbaik,berdosa, p wat gak.masing2 duk pk,'nanti aku da masuk 40taun aku taubat la'.hello,sempat  ke 40taun?

aku tau, aku xde la baik sangat.xdela pakai tudung labuh.aku ade gak pakwe.tp,no sentuh2 k..klu pegang2 ade yang kna lempang.tp,klu 'ter'sentuh xpe.dimaafkan..haha..ee, aku cukup menyampah tgk kapel2 bongek yang da sentuh2, pegang2, peluk2 n macam2 ag ar..baru pakwe makwe.nanti klu mmg da dijodohkan n ditakdirkan korang kawen, alhamdulillah.tp,yerla..da basi.da kena sentuh.n yang paling aku sedih klu kawan aku pun termasuk lam golongan kapel yang bongek tu.punye la nampak alim.last2 aku dapat tau, die xde bezanya ngan golongan2 yang hampeh tu.gambonye, haish.xyah cite la.tu xtgk ag ayat2 yang berbaur lucah.adoi,aku xtau la ape nk jadi.ni la omputih kate, dont judge a book by its cover..

jadi, sape2 yang terasa tu, silalah berubah k.aku tau aku penah wat dose, xkire la dose ape pun, yang penting kite menyesal, bertaubat dan kembali la ke jalan yang benar. masih sempat lagi untuk kite bertaubat.insyaAllah..Amin..;)

Tuesday, 20 December 2011

Welcome to my new colleague, Amir..

sebelum aku nak mencarut, eh, silap.sblm aku nk mengarut, aku nk kongsikan perasaan aku.aku hepy, excited, xsabo n berdebar sangat arini.sebab arini da 21/12/2011.lagi 1 bulan..wuhuu..! ok,dah..jgn nk lebih2 k..

direct to da point.aku baru tau, ade staff baru masuk.lelaki.duk lam bilik aku.department aku.n jawatan nya sama dengan aku n..n..die duk kat meja aku.huhu.apekah maksudnya itu.hehe.budak baru ni aku kenal.kenal sangat.kami 1 bidang.marketing.dia drp inforana.asalnye,die ni technician.pastu, masuk lam marketing.aku xigt la bape lame die duk lam marketing.cume yang aku tau, aku lg lame dalam marketing.kitorang slalu jumpe time2 wat promosi pendidikan.baek budak ni.haha.budak ke?die same umo ngan kak aida kot.means tua 6taun dr aku.huhu.to Amir, aku nk wish slamat datang ke Showme dan selamat bekerja keras.hihi

da ade pengganti aku rupenye.erk,bukan pengganti.tp,tambahan staf untuk  marketing.bagusla tu.sekurang2nye xde la berat sangat kak aida wat kje.berdua ngan kathy jer.almaklumla, aku nye cuti saket kemungkinan sampai stgh thun.huhu.yang bestnye, gaji jalan.sb ade mc.hahahahahaha..saket ati lak cakap sal mc..arghh..malas nk cite.karang kuar ayat yang xsepatutnye.cukup la aku cakap 'AKU XPUAS HATI & AKU SAKET HATI'.patut le jari aku ni gedik2 jer nk mesej die,tye sal mc.rupenye ade menda.da la lambat reply mesej aku.igtkan da berenti kje..haish.ok,enough cik mira..!

ok, semalam kak aida call.nk kompemkan tarikh enggangemet aku.haish.punye la dekat sahar ngan die, aku gak die tanye.haha..cakap la rindu kat aku.da lame xjumpe aku.haa,ade ag sesape yang rindukan aku?cakap jer.jangan segan2 k..aku trime dengan hati yg terbuka.korang rindu, aku lg rindukan korang.;)

nampaknye marketing xde masalah.aku xde pun, xkan merencatkan program2 n intake.sumenye berjalan ngan baik2.means, kalau aku resign sekalipun, xde masalah kot.huhu.kalau la aku bg resign letter pas abeh mc ni, aku rase mengamuk sakan kot bos kat aku.mc dapat gaji.abeh mc, aku anto resign letter.bukan bos jer baran, kak aida pun baran gak kot.haha..

Sunday, 18 December 2011

mengaburi mata

kapel dengan perempuan lain hanya semata2 nak cube lupekan perempuan yang telah menolak cintanya disebabkan perempuan tu lebih memilih pakwenye daripada dia.fuhh..paham2kan dulu k.

ok,serious aku xsuke kalu ade laki yang macam ni.die kecewa ngan pmpuan lain.tp,cube untuk kapel ngan pmpuan lain hanya semata2 untuk melupakan pmpuan yang dia sayang tu.tp, yang peliknya, pmpuan tu sayang kat laki ni.cume pmpuan ni dah ade pakwe n die rase bersalah kalau terima lelaki n sayang lelaki ni lebih.walhal,pmpuan ni mmg da sayang kat laki ni.selalu kluar.bile ditanye,katenye kawan jer.ade ke kawan jer.kuar tip2 malam2.ade pape,laki ni mesti slalu ade.n bile laki ni mintak tolong.pompuan ni sedaye upaya tolong die.dah tu, pakwe tu camane?oo,statusnye nye kapel ngan pakwe skrg tp, perbuatannya, kasih sayangnye pada laki ni,tp xnak ngaku sayang kat laki ni.camane tu?fuhh..ni la perasaan.sukar untuk ditafsir dan dimengertikan.

korang pun mesti pening kan.sb aku xstate sape lelaki tu, sape pmpuan tu n sape pakwe pmpuan tu kan.aku xleh state kat sini.nanti terkantoi lak diorang.sian diorang.sedang bermain dengan perasaan masing2.yerla,perasaan sayang ni xleh dibuat main2.makin dilayan, makin sayang,kalau wat derk, wat hati merana jer.hmm,kadang2 xpaham dengan hubungan yang macam ni.ni la susahnye kalau da berkawan yang berlainan jantina.tp, bagi aku senang jer.kalau da ade pakwe, jangan la layan sangat lelaki lain.jage la sket prasaan pakwe tu.sampai bile nk berpura2 sayang, cinta n setia dengan pakwe.

aku paling xuke lelaki permainkan perasaan perempuan.n same la pmpuan.jangan sekali2 permainkan perasaan lelaki.xyah k.xperlu pun.kalau frust tu, kite ade Tuhan.mengadu kat Allah jer k.InsyaAllah ade jalan keluar dari masalah ni.hmm,perasaan ni kadang2 complicated n unpredictable.

Moody

Kebelakangan ni aku asik moody jer.nak kate sebab aku period?mungkinlaa.sikit2 la.tp,xkan sampai arini pun sebab perubahan hormon tu kot.mustahil la.mesti ade something.ye,something.tp,aku xtau ape yang selalu meyerabutkan aku.mungkin sebab aku dah kurang bergaul ngan org2 luar.mungkin sebab aku da terlalu lame terperuk kat umah.ye, mmg trase sangat.

maken lame, maken menjadi2 jer kebosanan aku.macam da xde menda nk wat atas dunia ni.nak wat keje, kudrat lak xmencukupi.aku xtau apa yang aku nak sekarang ni.aku rase dah xhepy da skrg ni.xgembira langsung.kalau ade yang menegur pun aku wat derk jer.da xde semangat da.

aku tau, bile aku moody, ade yang terasa ngan aku.bile ajak bersembang, aku wat xtau jer.kadang2 balas mesej or chat pun, macam xikhlas jer.aku tau, ade yang terasa.kawan2..sori k.sekarang ni aku perlukan masa utk sendiri.alone.aku cuba untuk muhasabah diri aku.mungkin dengan cara berdiam diri, aku dapat fikir balik, nape aku da xmacam dulu.mungkin aku boleh kembalikan semula ceria aku yang dulu.aku perlukan ruang untuk bersendiri.dan mungkin dengan cara ni, aku xkan guris mane2 hati.biarkan aku menghilang sekejap.dan aku akan pastikan, aku akan kembali dengan sesuatu..ya,sesuatu..

Ada Apa Pada Umur

kalau ditanya dan dirisik2, ramai perempuan yang mahukan pasangan yang lebih berusia daripada mereka.dan kalau ditanya2 pada lelaki, ramai lelaki yang nakkan perempuan yang lebih muda drp mereka.sekarang ni pun ramai perempuan yang same umur atau lebih muda daripada pasangan mereka.

bagi pendapat peribadi aku la, aku lebih suka lelaki yang lebih berusia daripada aku.maksud aku xde la smpai kna berusia lebih 10 tahun daripada aku.kalau die lahir sama tahun dengan aku sekalipun, aku nak dia tua beberapa bulan daripada aku.huhu.sb bagi aku, lelaki ni lambat matang daripada perempuan.dan perempuan ni nampak lebih berusia even lelaki n perempuan tu same umur..itu, cume apa yang aku nak.macamana pun, jodoh tetap di tangan Allah.

-Lelaki yang xminat kat perempuan lebih berusia
kalau la korang da berkenan da kat sorang awek ni.mmg berkenan gile.lawa.n tgk rupe pun bajet2 mude dari korang la.korang usha, n then melekat.fuhh! memang terbaik la ayat yg korang bagi.sampai xyah nk pikir banyak kali nk trime korang.kapel then baru nk start kenal2.last2 dapat tau die tue dr korang 5taun.bukan sikit 5taun tu.klu setaun bleh trime ag.so, amacam?ape cer?kan da termakan sumpah.xka korang nk break semata2 umur die tua dari korang 5taun.sangat xberbaloi.kan da cakap jodoh tu di tangan Tuhan.

-Perempuan yang xminat kat lelaki lebih muda
tengah2 jalan, kena usha ngan sorang mamat.memang hensem abis.muke macam lelaki pujaan malaya.berkenan lak ngan korang si kaum hawa.yang muke pn sedan2 jer.boleh la.cukup2 makan.xde la lawa sangat n xde la buruk sangat.usha2 punye usha, ayat punye ayat mamat tu kasi n korang tepis.konon2 nank jual mahal.malu tapi mahu la konon.last2 xleh tahan gak.cair gak.kapel, then baru tau umo mude dari korang 3taun dari korang.so?ape yang akan berlaku seterusnya?nk break gak?hanya semata2 prinsip yang korang da cipta slame korang tau erti cinta ni?oh,aku rase tak.bukan maen lagi hensem mamat tu, pujaan malaya, korag nk break.aku rase tak.sangat la mustahil.so, korang buang jauh2 prinsip korang tu.n teruskan jer hubungan korang.;)

haa, tgk.ni mungkin nampak macam rekaan semata2.ye, mmg rekaan semata2 tp, jangan terkejut kalau cerita ni terkena kat batang idung korang or batang idung aku sendiri..huhu..sesungguhnya Jodoh itu Rahsia Allah..jadi, renung2 kan dan selamat beramal.

Thursday, 15 December 2011

Selamat Pengantin Baru Andikarmi Muslim dan Siti Faizah Hj Makhruzi

Selamat pengantin baru kat abg aku n akak ipar aku.semoga dengan perkahwinan ini akan menjadikan abg suami yang soleh dan semoga hubungan yang telah terjalin ini akan memberi seribu keberkatan kepada abg dan keluarga baru abg ye.semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. kepada akak ipar aku, Kak Iz, selamat menjadi sebahagian daripada keluarga Muslim.Erm, walaupun arwah ayah aku xsempat melihat perkahwinan abg n Kak Ida, tp aku yakin arwah ayah merahmati dan merestui perkahwinan mereka.

Abg n Kak Ida yang aku maksudkan ni adalah abg n akak kandung aku. satu bapak tapi mak lain.cumenye klu org tanye aku ade bape adik bradik n aku anak ke bape, aku akan cakap ade 7 n aku anak kedua.tp, klu dikira2 campur ngan abg n kak ida, aku ade 9 adik bradik n aku anak ke 4.huhu.

aku n abg andy bleh dikatakan agak rapat.tp, kirenye baru start rapat tahun 2011 ni gak la.sejak aku tolong die keje kat company aku.jadik cikgu tuisyen.klu x, kami mmg xkan serapat ni.jarang sangat jumpe.klu jumpe pun setaun skali, time raye.huhu.klu jumpe time raye tu, xyah cakap la.aku n die mmg pantang berjumpe, ade je menda nk gaduhkan.da macam anjing ngan kucing.haha.even masing2 da dewasa tp klu jumpe, masing2 macam xsedo diri jer.macam budk2.huhu.syok jer.

die pn da kawen.mungkin maken jarang kami akan berjumpe.huhu. harap2nye pangai tu maken dewasa la ye.abg tu da jadik laki org, ketua keluarga.n InsyaAllah akan dapat anak ramai2.hihi.skali ag, slamat pengantin baru..;-)






 ----------------------
org kate, klu kite mimpikan org tu maknenye org tu rinduka kite.hihi..bru ni aku mimpikan die.aku xtau la mimpi pasal ape tp yang pastinye aku mimpi si dia da xpelat 'R' da.lancar jer sebut huruf 'R'.haha.pg esoknye aku bukak fb.die post kat wall aku 'miss u'..haha..kan da btol tu..haha..(byk tol aku sebut haha)

Tuesday, 6 December 2011

Bila Perempuan Bad Mood & Lelaki Merajuk

Biasa nye kite dengo n tengok kaum-kaum hawa jer yang suke merajuk kan. jarang skali kite napak kaum adam ni merajuk.org kate buruk beno kalu laki ni merajuk.huhu.tu org yg kate..bukan aku.huhu..

semalam, kaki aku saket.rase cam berdenyut-denyut jer.nak praktis saket lak.xpraktis kang, serba salah lak.aku praktis la sket.tp, sket jer la.xleh nk gerak sangat kaki ni.jd, seharian la aku bad mood.yerla, mane ade org saket mood baik2 punye.mesti rase nk duk sorang2.tahan saket sorang2.nangeh sorang2.xkan nk tunjuk kat org lain kite nangeh, kag org kate xmalu lak, beso2 pn nangeh.huhu.

semalam, bf aku bz sangat2 katenye.aku xmo la mesej2 die.kang dikatenye aku kaco die.xpaham base tol minah ni.kebetulan kaki aku saket semalam.jd, seswai beno la die bz, xleh dikaco, aku lak saket, xmo diganggu.huhu.petangnya, lam kul 6pm die mesej aku.aku xsedo,yer ar..org tido mane nk sedo.uhuhu.time bangun nk solat maghrib, aku belek2 handphone, tgk ade mesej dr die.aku xreply lak plak.sebab aku bangun kul 7pm.mesejnye kul 6pm.da basi da pun.die mesej ag.kul 9pm..mesej yang same.die forward mesej yg kul 6pm tu kot.huhu.aku siap tgk ejaan n titik2 yg die gune.same,sebijik cam mesej petangnya.haha.xde kje,jd belek2 mesej die.haha.dekat 10minit gk baru aku reply.sian die kna tunggu.tp, die xde lak mesej aku balik.huhu.aish,mengade lak aku.die mesej tu beruntung la tu.kang xmesej langsung kang, angau lak,teringat kat die.tp, naseb badan, mood ku xde.senang2 jer die cam mood aku ek.last2 die lak yg mcm merjuk ngan aku.yer ar, awek wat derk, mmg la terasa.huhu..sori k.bukan xmo  mesej tp, tkut die trase lak klu teruskan mesej ngan org yg moody..huhu.tp, tersalah tafsir lak.aku ni pun satu.xreti langsung nk kaver2 moody.tp, tgk die cam da nk ngajuk, aku lak debo.tkut die membengkak ngan pangai aku.huhu.aku yg bad mood ni xjd nk moody2.sian die.penat2 kje.aku lak wat pangai.huhu.tp, naseb bek la aku bertindak dengan cepat.hhaha.hampeh tol klu dapat aku.sori skali ag k.huhu.disengajakan.eh, xsengaja.hihi.

katenye xreti nk merajuk.huhu.hish,mne de org xreti nk merajuk.sume ade perasaan.mne de manusia yg xde perasaan. eley, die penah jer ngajuk.cume xcakap.pndai kaver la tu kononnye.elehh,klu da ngajuk tu, mesti nampak gak nye.cumenye, jangan la slalu ngajuk.susah nk pujuk.tambah2 lak, aku ni xreti nk memujuk..tp, tu la.naseb jer die bukan laki aku.klu laki xdela susah sangat nk pujuk kot.ade ler taktiknye..haha.

Saturday, 3 December 2011

Kenangan 2011

waaa...da masuk bulan disember..insyaAllah, kite akan masuk ke tahun baru, tahun 2012.erk, cam janggal lak jari aku nk menekan 2012 instead of 2011..huhu..yerla, da setaun da, duk taip 2011 jer.pasni kna rajinkan tangan n jari jemari utk menaip tahun 2012 lak..;-)

rase sedih lak tinggalkan 2011. yerla, banyak yang aku da lalui sepanjang 2011.ade suke.ade duke.of kos la kan.xkan la asik suke je memanjang.ni antara yang penah aku lalui sepanjang 2011:

25 Januari 2011
bf aku start keje kat showme..(erk, ni bkn pasal aku ni..haha..xpe, xlame ag, die akn jd sebahagian drp aku gak..;-D)

5 Mac 2011
dia kate die suke aku.tp, malangnye, confess lam facebook.xnak ar aku klu stakat confess lam fb.mintak die confess depan2..wahwah..sian die..

6 Mac 2011
6.45pm, die confess..waaa,teruja sih..tp xtrime on da spot.mitak die request relationship lam fb n about 9.30pm, aku approve.means, i'm officially yours.ops,belum..kami officially coupled.hihi.da xleh ngorat or try2 pmpuan laen da k..

8 Mac 2011
our 1st date.hihi..date la sangat kan.xde la,g makan2 kat kfc jer.sambil2 sembang sal hal masing2.baru nk kenalan la katekan.yerla, kitorang xpenah bercakap pn.after kapel ni baru la start sembang2 n cite2 sal diri masing2.;-)

20 Mac 2011
start ngajuk ngan die.hal kecik jer.aku je yang terover sensitip.haish,sabo jer la.

4 April 2011
Aku beli handphone baru.Blackberry. tp, blackberry ape ntah.da xigt sgt jenis bb ni.sb skrg da rosak da..haha..ganas tol tuan bb ni..

5 September 2011
Pindah umah baru..umah yang lebih slesa n lebih besar.almaklum la, nk tambah ahli kluarga..weeee...;-D

8 September 2011
Bday si dia n adik aku.sian die, xcelebrate pn bday die.waa,naseb badan tol dpat awek cam aku.

17 September - 21 September 2011
Dapat g sabah..Tawau n KK.tp, bukan utk sonok2.g wat kje daa.carik students.huhu

28 September 2011
G kelantan lak.carik students gak.wat interview terbuka..

30 September 2011
Bday aku.1st time spend mase berdua ngan die.hanya dengan die...berdua..hihihi..die belikan bday present..thanx sangat..;-)

2 Oktober 2011
5.40pm, aku eksiden kat hadapan Wisma Darul Iman. patah kaki kiri, patah tangan kiri, luka kat dagu, mulut n kepala lutut.bf aku yg ngah mc tetibe berkejar g HSNZ semata2 nk tgk aku..sob sob..sian die..siap temankan aku sampai kul 11.00pm..terharu lak.

4 Oktober 2011
Operate kaki, masukkan besi.ramai tol yg datang nengok.thanx korang.bos pun datang skali.

7 Oktober 2011
Officially discharge.

18 Oktober 2011
Buang sume sutures..kat dagu, lutut n peha kiri

6 November 2011
Raye Aji bersama-sama dia..;-)

15 November 2011
G check kaki n tangan.tulang tangan da cantum.tulang peha xcantum ag.buang simen kat tangan.kaki still xleh gerakkan seperti yang sepatutnya..;-(

26 November 2011
Abg Andy aku nikah ngan org Klang.xdapat pegi.huhu.sori, keadaan xmengizinkan.btw, congrates..;-)

27 November 2011
Si dia beli cincin..haha,,xsabo nk pakai..;-p

3 Disember 2011
Mintak tolong along n sepupu belikan barang2 persiapan utk Januari 2012 ni.hihi..klu aku xeksiden, aku rase da lame da aku carikan brg2 tu.sume menda aku nk beli..huhu.xsabo punye pasal.haih.

10 Disember 2011
Abg Andy aku wat kenduri kawen.rasenye xdapat pegi gak kot.huhu..sedih tol.kenduri kawen abg sendiri pn xdapat tgk..;-(

Ok, cukup la kot stakat ni. ade byk ag aku xstate kat sini.bkn xmo share,cume da lupe.haha.erm, utk taun 2011 ni, dapat menyedarkan aku satu menda..RELATIONSHIP..ye, aku sangat2 beruntung sebab aku dikelilingi ramai insan2 yang btol2 sayangkan aku.family aku, kawan2 aku, sedare2 aku, n bf aku.huhu..aku rase, mesti ade segelintir bf2 yang xendahkan gf pas ade menda buruk berlaku kat gf die kan.yerla, da eksiden, patah kaki lak tu, maksudnye, maybe gf tu akan jadi org yg kurang upaya.sape la yg nak ag klu gf da jd cmtu kan..tp, segelintir..bukan sume.n aku sangat berterima kasih kat bf aku sb xpenah nk menyesal dengan pilihan dia.huhu..kite syg awak sgt2 tau..walaupun kadang2 awak agak noty.huhu..(yeke noty, xkot, rekaan semata2..hihi)

Setia la kamu pada pasangan mu

apa pasai macam agak heavy jer post aku kali ni ek?hihi..xde la.tajuk jer yg lebih2.bukan nye heavy pun..light2 jer..hehe..xde ape pun.cume nak berkongsi ape yang aku rase.ni pun hanya berdasarkan experience aku sendiri.aku xtau la ape yg korang2 lak rase.

aku ade kenal ngan sorang mamat ni tahun 2009.means mase tu aku baru 22 tahun.agak mude la..hihi..time tu aku da kje da.kat company aku skrg la.kjenye asik ngan promosi jer.taun 2009 mmg taun aku menyibukkan diri ngan promosi kolej jer.so, time promosi tu, ramai la jugak aku knal ngan pempamer2 dari kolej2 n syarikat2 yg jual produk pendidikan seluruh malaysia.

lam sibuk promosi sempat gk ar knal2 ngan org2 yang turut same mempromosi produk n servis masing2.n nk dipendekkan cite, mamat ni kononnye mitak bisnes kad aku sb nk discus sal bisnes.rupenye taktik nk ngorat jer.haish..mamat ni, aku xtau la ape yg die nmpak kat aku.nk kate lawo, aku xde la lawo pun.erm, mybe pangai aku yg lawo kot..haha..tp, time die melamar tu, aku tolak baik2 la.sampai la aku lost cntct ngan die.malas nk melayan.tp, tup2 baru ni die cntct aku balik.n die pun da kawen da pun.n skrg die da jd cikgu kat kl..wife die ngaja kat kolej di selangor.alhamdulillah.kawen jugak.igtkan tunggu aku ag.haha..

bru lam seminggu kot, aku mesej2 ngan die.mesej2 cmtu je la.tanye kabo..ade 1 ari, die gtau aku, die suke kat aku. n die tye aku samaada penah suke kat die atau x.aku cakap ar aku xpenah suke kat die.pasal prasaan die 2, sume cite lame.

skrg awk da ade wife.so, jagelah wife awak dengan sebaiknya.jgn cube nk lukekan hati die.xperlu la nk ungkit cite lame awak ngan saye.kite pn xpenah ade hubungan istimewa pn.n sy xpenah anggap awak lbh dr seorg kawan.cukup la tanye, sy da mls nk melayan perasaan jiwang ngan awak.sy pun da ade bf..n xlame ag nk jd bini org da..huhu..jd, klu nk kawan ngan sy, pls respect sy n jgn tanye soklan bodoh tu ag.

hmm.ni yg aku malas nk kawan ngan org yg da kawen ni.aku takut..karang xpasal2 aku gado ngan wife dorg lak.bkn xmo kawan..yer ar, klu da kawen tu xyah la nk ungkit kisah lame ag.aku pun da tutup buku.n da bukak buku baru da.dengan org lain.hish.aku xmo ar nti org ckp aku ni gedik ngan laki org.cube nk hancurkan rumah tangga org.padahal aku teraniaya..hukhuk..;-( . bg aku, senang jer..tolong ingat status tu ye.klu da laki org or da jadi bapak org, tolong sedo diri sket ye.bini da ade.jgn nk menggatal ngan pmpuan laen lak..

Thursday, 24 November 2011

Menghitung Hari

its time to count..3..2..1..hihi..da lame xmembilang..skrg ni rase nk menghitung hari lak.ade lagi kurang 2 bulan.means xsampai 60 ari lagi..hihi..

ok la cik mira.jangan nk melalut lak..aku skrg tgh mengira dan menghitung hari menuju ke tahun 2012.ade org ckp, kiamat adalah pada tahun 2012.korag mesti hairan kan, knp la ku p membilang hari tiba kiamat kan.tp, btol ke kiamat taun depan.tu org yg cakap.walhal, hari kiamat ni hanya Tuhan yang tahu.yang org2 ni pandai2 sangat mengira hari kiamat ni nape?haish, memndai jer.kalau ye pn nak menakutkan budak2 yg xbertamadun zaman skrg ni, jgn la berlagak pandai, tahu hari kiamat.kalau ye pun, kite2 ni kna rajin2 buat amal, rajin2 berbuat baik sesama manusia, rajin2 buat suruhanNya n rajin2 jauhi laranganNya.

bile dikire2..bile dihitung2..bile ditilik2 n dibelek2 kalendar taun 2011, ade lg 36 hari kita nk meninggalkan tahun 2011.erk,nape?cepat sangat ke untuk aku menghitung berakhirnya 2011?huhu..ahh,xkesah la..da xde menda nk kira.skolah pun da lame da abeh.mathematics pun da lame xblaja.so, kite maen kire2 hari lak.huhu..toink toink..!

rase sayang lak nk tinggalkan taun 2011.tp, kadang2 nk cepat2 jer abeh taun 2011.hihi..;-) banyak kenangan2 aku bersama tahun 2011.sayang untuk aku lupakan 2011. ye, banyak suka duka aku bersama 2011, bersama dengan insan2 yang aku sayang.ye, terlalu banyak..erm, rasenye terlalu awal untuk aku singkap kisah 2011 aku.sebab bulan disember pn xmasuk ag.nanti da nk abeh taun 2011, aku singkap satu2 k.nti mesti ade kisah menarik lagi untuk bulan disember ni.hihi..nantikan post aku k.haha..da macam anugerah skrin jer nk tunggu2..huhu..

erm, macam kebiasaan la, kite akan cipta hajat tiap kali masuk taun baru.hajat untuk taun lepas pn xter'achieve' lg.ni nk create yang baru lak.huhu..ok la, aku nk imbau balik ape yang aku da harapkan untuk tahun 2011 ni

1. nak beli handphone baru - da dapat beli blackberry curve (tp, da rosak daaa..huhu)
2. nk try pkai jubah (xpernah hayat pkai jubah)- da beli da utk raye haji, tp sebab da ter'eksiden' so, xleh over2 sgt pkai jubah.duduk atas whelchair gak..huhu..pkai tuk amik gambo jer.kang kempunan lak kalo xpakai..;-(
3. cari umah sewa lain - dapat..yeaaah! pindah time raye..huhu..org lain sibuk mkn kuih raye, aku sibuk angkut barang2 masuk umah baru..huhu..penat seh..!
4. teringn nk naik gaji - dapat..! wuhuu..;-P tp, xsempat nk menikmati gaji baru, da eksiden..waaa..;'(
5. nak pakwe baru..haha - of kos dapat..kihkih..06032011..miss that moment..;-)

haa,tu yang aku da dapat..yang xdapat2 ag..huhu
1. nak g cari barang pertunangan ngan dia - sedih seh..;-( terpakse melepak atas whelchair ni..
2. beli kete after abeh bayo moto (last bayo-29092011) - da eksiden 02102011..taun depan gak jadinye..InsyaAllah..;-)
3. nak pakai cincin...wink wink..;-) - postpone planning ke taun depan..weee...:)

ok la, xmo cite byk2 sgt kat sini.taun depan, nk create new dreams laks..hihi..n aku tau, salah satu impian aku utk 2012 ni bakal tercapai...;-)

Wednesday, 23 November 2011

Ragam Ber 'Couple'

Situation 1:
msj tiap  mase..setiap mase call..report sume aktiviti.even nk g berak pun mesej gk.kadng2 bawak phone lam toilet.ai, ilang fokus nk melabur..lambat balas mesej jer, dh call,tye nape lambat bls mesej. nk kuar jalan2 ngan kawan2 pn kna report gk.siap kna bg biodata lengkap sal member tu. kalu lain jantina jer, langsung xbg kluar. dating setiap ujung minggu.bile ade keje sket, xbalas mesej, marah, kate kite ade org lain, layan laki/pmpuan lain.kate kite da brubah la. time dating da xigt org lain, mate2 lain yang memandang.kiss sane, kiss sini, pegang sane, pegang sini, sentuh sane, sentuh sini. bile da bercambah benih sendiri xmo ngaku.boy mintak gugurkan, gurl mengikut macam lembu dicucuk idungnya. tabur janji skali lagi, ingin idup bersama. i love u.u love me.terlanjur lg, bunting lg. mintak gugur, gurl da pndai melawan.nk simpan kandungan.last2 boy tinggalkan macam sampah.merana gurl sorang2.sape yg amik peduli?mak bapak jugak.cukup 9 bulan 10 ari, lahir la anak tanpa bapak.terkontang kanting, meneruskan hidup yang serba mencabar.Nauzubillah.

Situation 2:
kapel atas nama.chopp la konon.xmo bg org lain ngorat jer.kapel tp hakikatnya alone.mesej nye jarang skali.kalau ade pn, time nk g kje pagi2.."morning sayang", "morning abg"..n time nk tido.."nite sayang", nite abg"..kalau call jrang skali.sebulan skali pn naseb la..terlalu sibuk ngan kje.handphone xtau letak kat mane.nak kluar ngann sape2 pn xkesah, asalkan igt yg diri tu dah berpunya.rase terabai.cari yang lain.baru k nyesal, cube mintak peluang kedua.sori, naek lori arr..baru rase kehilangan.time nk dapatkan, terkejar2, da dapat xhargai, bile da lari, sibuk nk amik balik.

Situation 3:
malu2  mengucapkan, aku sayang kau.ambil mase sebelum menerima si dia sbg teman.menerima sebagai teman dengan niat untuk dijadikan suami atau isteri. mesej dan call ala kadar.sekadar ingin melepaskan rindu.bekerja macam biasa. time lunch, lunch same2. tiada sentuhan, tiada rengekan manja, mengada2.dating pn hanya sekadar untuk lebih mengenali bakal suami atau isteri.dating skali ngan family.knal2 family. bantu mane yang temampu.memberi secara ala kadar.menerima seadanya. saling menerima kekurangan kerana tiada satu pun manusia yang sempurna.bercinta kerana Allah.untuk menjadikannya suami atau isteri.

ni antara ragam yang aku penah jumpe n nampak la.dalam banyak2 ragam situation 1 la yang membimbangkan skrg ni. remaja skrg ni da semakin menjadi2.nak kate mak bapak xajar, ajar jer.mane silapnya?bg aku, 1 aje puncanya..IMAN..yang penting, kite kna tetapkan iman supaya xmudah hanyut dengan hasutan syaitan..
jarang sangat kite nk jumpe cam situation 3. tp, aku tau, rmai sebenarnya yang nakkan situasi 3 kan.cuma kadang2 ramai yang xmampu untuk mengawal nafsu.bile xdengar suara sang kekasih walau sesaat aje da keruan..makan xkenyang, mandi xbasah..(ee, bucux!)ceh..!
kalau situation 2 tu, hmm..pesan aku 1 jer. jangan menyesal disebabkan perbuatan kite sendiri. cubalah hargai org yang kita sayang. da pandai curi hati org tu, pandai2 la jage ati org tu.

p/s:which one is yours?

Monday, 21 November 2011

Feel like a 'Lazy Song'

Seriously, aku rase malas sangat harini..malas nk wat sume menda.nk practice pn da malas.tp, dalam2 malas pn aku da setlekan 1k pg td.jap ag lak aku sambung praktis.tu pun kalau aku rajin.tp, arini aku rase macam malas nk buat sume menda.even, update blog ni pun bukan nye nak sangat pn.arap aku boring giler jer.boring xhengat.nak wat menda len lak malas xhengat.haish.ni la kot yg org slalu cakap, kecik2 xnak mampos.besar2 menyusahkan orang..sori ar.mmg dengo agak kaso.well,aku bkn la selembut yang korang sangke.luar nampak cam kucing.tp dalaman macam harimau.erk, time ni jer.klu ade hangin manje, pandai lak nk menangis, merengek cam budak 2 taun.tp, time aku serius, jangan nk kaco.aku telan sekor2.

haish, nape tetibe nk membebel xtentu pasal ni.malas nk wat menda yang sepatutnye kna wat.patutnye aku kna praktis ari2.kna cukupkan 4000 movements.tp, setakat ni xpenah hayat aku ag cukupkan 4000 movements.bese la aku.xsah kalau xlanggar peraturan.yang org ckp jangan tu la kite suke buatnye.tp, bg aku, selagi aku xmelampaui batas, xde salahnya aku nk bantah or lawan.

dah ar..kemalasan melanda..nk rest..alone..

Sunday, 20 November 2011

Cengeng kah kite?

org slalu cakap,nangis macam budak kecik..nape?budak kecik je ke yg leh nangis?yang da besar xleh nangis ke?kalau nangis sket jer da ckp kite ni cengeng..manje..mengade..haish, klu aku state sume kat sini, maunye xde org yang akan nangis pasni..huhu..

time2 kecik besenye kite akan nangis bile:
-xdapat mainan yang kite nak.
-lapo
-saket perut
-saket pale
-penat
-kna marah ngan mak ayah, akak n abang
-kena bebel ngan  mak

start masuk skolah
-kna marah ngn cikgu sb xsiap homework
-kna buli ngan kawan
-kna cubit ngan cikgu sb wat bising lam kelas
-kna bebel ngan ckgu sb xpakai stokin

time2 remaja (da pndai maen kapel mengapel)
-bf xmsj
-bf xcall
-bf/gf mintak clash
-kna kongkong
-si dia xmo ngaku kite bf/gf dia bile depan kawan2 dia
-mintak sambung balik hubungan tp si dia wat derk jer
-si dia da ade pengganti sedangkan kite still xde pengganti si dia
-xleh lupekan die
-teringat saat bahagia dgn si dia, sedangkan si dia da lupekan kite dan tgh bahagia ngan teman baru
-cemburu dengan kisah bahagia dia ngan ex dia

time da berkerjaya
-tensen ngan keje
-kna marah ngan bos
-gaji kite xnaek2 sdangkan staf baru masuk da start ngan gaji kite skrg yg da 3taun keje
-hasil keje dicampak atas lantai
-dituduh songlap duit syarikat sedangkan baki 10 sen pun kite pulangkan balik
-kna marah sb kje org lain
-xdihargai bile da setlekan keje org lain sedangkan keje kite sendiri xsetle2 ag
-terpakse cuti lame sb eksiden..huhu


sape cakap nangis ni time kite kecik2 jer..time kite beso la kite slalu nangis..

Penghujung Cintaku



Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Hati ini tak lagi sepi
Kini, aku tak sendiri

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu
Seumur hidupmu

Mesti xtido malam kalu org yg kite sayang nyanyikan lagu ni untuk kita kan..;-)

Friday, 18 November 2011

......................

xde idea lak nk wat tajuk...post ini merupakan sorotan cerita daripada post aku bertajuk 'dont read..!'..ala, tajuk jer dont read..tp korang read gak kan..huhu..berbahase inggeris lak aku nih.xseswaiii..;-p

aku da ckp kan.aku suke mencari2 sesuatu yang xspatutnya aku cari.konon2 nk korek2 rahsia or cite lame la konon.rupenye, aku gk yg terkena.aku xde la cemburu pas bace kisah2 manis n romantis dia dan ex dia.erk..yeke xcemburu?ok la, aku admit la.aku cemburu laaa.cemburu xbertempat.kan da padan ngan muke.xpasal2  bad mood.xpasal2 rosakkan mood sendiri.xpasal2 aku mengesyaki perasaan dia kat aku.

pas bf aku bce post aku, die call aku.tp, aku xangkat.die mesej, aku xbalas.sian dia.padahal bukan salah dia pun.aku jer.yang ngengade.mengalahkan budak kecik umo 8 taun.aku cemburu tapi aku xmarah dia.2 blog die.yg aku g godek tu nape.die pn da lame da berblog.post tu pun da 3 taun da.tu kisah lame dia.dia sendiri pn da lupe da kisah cinta dia n ex dia..erk,yeke..xkot..mustahil leh lupe ngn org yg pernah bertakhta di hati kan..huhu..its normal la.aku cemburu tu tandanya sayang.cume aku terlalu over kot.erm, aku rase x kot.bukan nye aku g marah2 die, tengking2 die pn.aku wat senyap jer.dia dtg umah, aku layan jer.bkn nye aku wat derk ngan die pn.cume emosi aku jer la.agak terganggu.

stakat aku knal dia, dia mmg baik.slagi dia leh wat untuk aku, dia wat.aku jer yg segan nk mintak tolong ngan dia.yerla, blum de pape ikatan, xkan aku mintak macam2 ngn dia.lagipun sian ngan die.die sibuk ngn kje.penat..huhu..dia mmg kuat kje.ari2 pk sal kje.aku xtau la nnti da kawen cmne.besenye kje ni tuk cari duit.kite kna igt gk, duit tu bkn segala-galanya.duit xleh nk beli kebahagiaan.aku xpernah pn mintak kemewahan. aku bukan nk igtkan org lain jer, aku pn igtkan diri sndiri gak.nti bile duit da byk, n da tibbe mase nk rehat, baru la kite rase dan sedar, betapa kita telah membuang  byk mase kite dgn mengejar duit.silap2 org yg kite syg tu da xde da dgn kite, hanya disebabkan kite terlalu sibuk dengan keje, sibuk kejr dunia, sibuk kejar kemewahan smpai mengabaikan org lain.jgn nanti bile da kehilangan baru nk menyesal.cubalah pelajari drp kesilapan yg lepas.jgn diulang lg kesilapan yg sama.hargailah org yang ada disekeliling anda.

Thursday, 17 November 2011

It's 101..!

pengumuman..!!pengumuman..!! ni post yang ke 101..haha..baru 101 da bangga..tu belum post yang ke 1001 ag tu..hehe..org laen da berpuluh2 ribu da post cerita.xde la sebangge aku ek?hihi..xpe..even baru sikit post aku, tp setiap satu post tu amat bermakna bagi aku.post2 tersebut la yang dapat aku simpan dan ceritakan balik kepada cucu cicit aku kehidupan aku dan liku-liku hidup aku.yerla, nanti da tua, bukan semua menda kita ingat kan.nanti kalau cucu cicit aku tanye ape kisah suka duka aku, belek jer blog ni.hihi..silap2 nti zaman diorang blog pun da terhapus da..huhu..well, i dont know.

hmm, aku pun xtau la pe tujuan post aku kali ni.ni pun aku maen taip jer.tajuk post pn aku xkasi ag.huhu.nati ar aku pikirkan.korang xyah pening2 pale nk pikirkan tajuk post ni k.sebabnye nnti bile aku publish post ni, da siap ngan tajuk da pun.huhu.

just nk cite progress latihan kaki aku arini.arini semua movement aku wat ngan sendiri.xmintak pertolongan adik aku.semalam adik aku yg tolong gerakkan kaki aku.tp, arini aku da nekad, nak wat sendiri.n nk cukupkan gak 1000 utk evry movements. sonok sangat.sb da nampak improvement.even sikit n ciput sangat2 tp at least aku da nampak ape yang bakal aku dapat pas practice ni.aku da maken xsabar tuk berjalan balik.yeahh!!! even, aku mmg da tau aku mmg xkan bleh selasak dulu.huhu.(dullu aku xde lasak sangat pun..;-P)

aku tau Allah sentiasa mendengar doa hamba-hambaNya yang lemah seperti aku. dan aku percaya, setiap apa yang berlaku pada aku ada hikmahnya.dan aku da nampak da sket2 ape hikmahnya.walaupun sebelum ni, aku sendiri cuba untuk mengendahkan hikmah di sebalik semua dugaan ini. aku tau, rmai lagi insan yang lebih bernasib kurang baik daripada aku.aku bersyukur sebab aku diberi ujian ini.dan aku tau Allah hanya mahu memberi peringata kepada aku untuk lebih mengingatiNya.ye, dulu, aku terlalu sibuk sampai kadang2 aku terlupa kewajipan aku sbg hambaNya.solat sahaja xcukup.sebagai manusia yang lemah, kita perlu slalu memohon pertolongan daripadaNya. berdoalah..InsyaAllah Allah akan makbulkan doa2 kalian.cuma cepat dan lambat sahaja.;-)

Wednesday, 16 November 2011

dont read!!

da lumrah..yang dilarang tu la kite slalu buat kan.da cakap jangan bace,tp dibace jugak.aku da ckp, jgn bace, tp g bace gak.aku xsalah da.huhu.aku nk ingatkan, ini blog aku.jadi aku bleh crite ape2 jer kat blog aku. nanti da bace, jangan nyesal suda laaa...aku da kasi amaran k.

boring tahap cipan..life aku skarang ni da macam hape da.kejap aku rase bersemangat nk practice.nak cepat baek.nak cepat2 leh jalan.tp, kadang2 aku rase malas.tersangat2 la malas nk practice. alang2 aku update blog aku, aku bukak le blog darxness.da lame xhapdate log.sibuk kot.best jer org yg sibuk.sekurang2 nye ade la jugak menda yang diorang leh wat.uat ape yang disukai.sonok jer.aku rindu nk sibuk2 cam dulu.nak sangat.;-(

disebabkan aku tersangat la boring, aku belek2 la archive kat blog darxness.da lame gak die ni berblogging. aku jer yang baru nk berjinak2 nk berblog.n baru aku tau, aku puas bile berblog ni.sume menda aku leh cite lam blog.slagi xde yang cube kaco blog aku, slagi tu aku akan terus berblog.but, sumtimes, bukan sume aku leh cite lam blog.even, aku da anggap blog ni mcm diari aku.kadang2 ade gak perlu nya aku simpan jer dalam hati aku.jauh di sudut hati aku. di mana tiada siapa yang bleh tahu.selain aku dan Dia.

mungkin aku yang terlalu suke mencari2.mencari sesuatu yng xperlu dicari.bukan untuk mencari salah atau mencari penyebab dan alasan untuk mencetuskan pergaduhan antara aku dan dia.bukanlah untuk mencari koklusi cerita antara aku dan dia.tp, aku xmampu untuk menolak perasaan cemburu aku tika aku membaca statement ni:


darXness Saaayyaaaaanngggggggg anonymous!!!!!

xde edit k..yang ni ori, aku copy n paste daripada blog die.xyah cakap la tarikhnye bile.tp, mmg ketika dia sedang bahagia bersama dengan si 'dia'. aku bukan cemburu kebahagiaan die n si'dia'. itu hak die.tu life dia.mase tu, aku pun xwujud agi dalam idup dia.kalau aku ade mase tu, aku rase aku xkan bersama dia da skrg ni.


semakin aku fikir, maken serabut kepala aku.serabut yang dibuat2.aku sendiri yang mintak serabut.so, aku tanggung la sendiri. ok, now i need some time.nk buang balik serabut2 kat kepala aku.jangan sape2 tanye kenapa aku tibe2 serabut.kalau x, ade gk yang kna gigit nnti.

need ur support

semalam practice gerakkan kaki.300 jer tuk every movements.penat sgt2. bukan sebab penat jer.tp, sebab kemalasan yang melanda.haih.baek tu nk cepat.tp, nk usaha tu malas.ape nk jadi la ngan aku ni.klu aku xreti n xmo gk brubah, jgn la arap la nk baek cepat.huhu.

ok, pagi tadi, bangun2 aje aku da start practice da.xsempat nk cuci2 muke pun.aku da wat 2500 movements da arini.waa,ade peningkatan.tp, dengan bantuan dengan adik2 aku la.klu aku sorang yang wat,  maunye haru aku nk cukupkan 1000 tuk 1 movement.aku da nekad da, aku nk pastikan aku bleh gerkka kaki aku seperti yang sepatutye.aku xmo dengar da doktor ckp aku lambat ag.xmo dengr da..xmo..xmo.nti nk sambung ag.tp, aku xleh nk wat sorang2.masih memerlukan bantuan org lain.kalau xtolong angkatkan kaki aku pn, bagi aku kata2 semangat pn da cukup.alhamdulillah, aku ade kawan2 yang btl2 supportive.slalu bagi kata2 nasihat n perangsang serta semangat kpd aku.thanx kat sume kwan2 sekerja aku, kawan2 skolah rendah aku, kawan2 sekolah menengah aku, kawan2 fb aku, family aku n also thanx to my bf, mohd shahar.

bukan semua org bleh jadi kawan suka dan duka.ade yang hanya menjadi kawan ketika senang n suke jer.time ni baru nampak n tau sape yang sebenarnya kawan.xperlu la aku state kat sini sape yang hanya kawan ketika senang sahaja.xpe la, aku xdendam.cume aku agak terkilan. time aku sehat, time aku leh gelak2 die mesti ade.leh gurau same2.time aku menangis, xde pun die datang temankan aku menangis skali.aku xmintak die keluarkan air mata simpati pada aku.tp, cukup la sekadar memberika kata2 semangat kepada aku.sekarang zama da moden. semua ade handphone, fesbuk.setidak2nye, tanye la khabar aku.tp, xpela,mungkin aku je yang terlalu sensitif.mungkin aku jer yang cepat terasa.

thanx kepada sape2 yang telah banyak bantu aku.insyaAllah panjang umur, aku balas balik jasa korang.n thanx sebab sayang aku sebagaimana aku sayang korang.semoga Allah balas balik jasa baik korang.aku sayang kamu semua..;-)

Tuesday, 15 November 2011

Practices make perfect

time2 skolah dulu, teacher2 aku slalu aje cakap, practices make perfect.kitorang ni angguk n angguk ag.konon2 paham ler tu.skrg aku bru la sedo, pe yg teacher kitorang slalu ckp tu mmg btol.tersangat la btol.leih kurang camni la.klu sorang penyanyi tu, nk perform kna la practice dulu.practice sore,practice persembahan, practice tarian and wut so ever la.klu football player, kna slalu practice maen bola, hari2..erk, hari2 ker?entah ler.xsempat nk wat research laks.macam aku lak..haa..meh dekat2 aku nk cite nih..

semalam, kul 8am aku ade appointment kat Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).g xray tangan n kaki aku yang patah. g skali ngan pakdin, along, yoe n of kos la darxness pn ade skali..hihi..sian bf aku.kna ngajar kelas pg tp leh lak temankan aku kat hspital.tp, kejap je la.sampai kul 1030am.yerla,nk kejar next clas lak.huhu.thanx n sory klu da susahkan abg..ye, after 45days doktor tu nk check la kot2 tulang tangan n kaki aku da bercantum atau belum.alhamdulillah, tulang tangan aku da bercantum.tp, tulang kaki belum bercantum lagi.tp,its normal.kalau tulang kaki kna amik mase dalam 3bulan.implan yang dimasukkan dalam kaki aku pun berada dalam keadaan yang sepattnya.alhamdulillah.lega aku dengo.siap maen gurau ag ngan doktor tuh.hihi.

tapi,

ade  bad news.huhu.doktor mintak aku angkatkan kaki aku.tp,kaki aku langsung xleh diangkat.doktor pun terkejut gak.knapa kaki aku xleh diagkat.sebab sepatutnya, after 45 days, kaki da bleh diangkat secara straight.tp, kaki aku just leh agkat sket.45 darjah pn xsampai.huhu.aku tanye la doktor tu.klu xleh agkat, kire abnormal or cmne.then, doktor ckp,ye..abnormal.aku ni kire lambat.takut nanti terganggu sistem peredaran darah pada peha aku.;-(..mate da berair da ni.da riso da.tkut nti jadi pape lak.senyap seketika.....................
doktor tu tetibe tanye.da kawen ke?aku ckp ar, belum.then, leh lak die kate, "abeh la awak,nanti hantaran kawen rndah.mintak 11k da jadik 2.5k sebab kaki xleh gerak."huhu.jahat tol.then, masuk la sorang doktor mude.laki.siap die tolong perkenalkan.name doktor ni helmi, umo 28 taun.ai, aku cakap la,mcm nk promote kat aku jer.huhu.sory la ye.i dah ade.tunggu mase untuk diijab jer.kan bang kan.hihi..;-) then, g buang simen kat tangan.buang ngn mesin die.sbijik cam gergaji.leh lak die sengaja mesin kat tangan aku yg xberbalut.siap perli,"xsaket kan?, haha.."..haish, die gelakkan aku..nanti ko.pas buang, terkejut aku.tangan aku kecik.kecik sebelah.huhu.da  macam pelik jer.tp, its normal..;-)

after check ngan doktor, aku g kat fisioterapi lak.masuk2 aje, da kna bamboo da ngan staff kat situ.kna marah sebab pakai tongkat.yerla, tangan patah tp, sibuk2 g pkai tongkat.tkut tangan patah balik.die ajar care praktis yg btol.ade 4 jnis pergerakan.1000X FOR EVERY MOVEMENT, EVERYDAY..mak datuk, ape ke hey yg banyok beno angkenye.means aku kna wat 4000 MOVEMENT EVERYDAY.hmm..semalam balik hspital, try wat sndiri kat umah.wat 100x tuk every movement.means, 10% jer practice.sampai terlelap.letih gak.huhu.sian ngan diri sendiri.yerla,klu aku xtolong diri aku sendiri, sape ag yang leh tolong.huhu.ok, da plan..kul 1030am ni nk start practice.anyone nk bantu aku?hihi..;-P

p/s:12.12.11 ni appointment g wat terapi..huhu..kna struggle.diorang nk tgk improvement..pls help me to help myself..huhu..berbelit urat kepala nk phamkan ayat ni..

Wednesday, 9 November 2011

Seandainya aku mampu

sejak aku patah sayap ni..huhu..bukan..silap..patah kaki n tangan daa..pergerkan aku agak terbatas..erk,bukan! sangat terbatas..sangat2 terbatas..aku ni jenis yg suke wat kje sendiri.aku xsuke mintak org laen watkan kje untuk aku.xpaham?ok, let me explain.aku nk wat lesen moto n kete, aku pegi sendiri. daftar sendri.padahal mase tu aku bru nk wat lesen.tp, g kursus ngan moto..bawak secara haram.huhu.sory ar abg polis.nak idup, kna pandai2 ar kan.aku nk beli handphone, aku kje.aku nk beli baju, aku kje.even mase tu aku budak skolah ag.aku nk mkn kfc.aku gune duit kje aku.xpun,aku kumpul duit skolah aku.then, naek bus g beli kfc.yer ar, korang laen.ape2 yg korang nak korang request ngan mak bapak korang jer.aku?dr kcik ag da bese berdiri atas kaki sendiri..adus,saket gk pijak kaki sndiri..erm, berdiri atas kemampuan sendiri.slagi aku mampu wat sndiri aku akan wat sendiri jer..aku xmo bile aku mintak tolong, org tu rs aku mnyusahkan die..mmg la die xckp depan aku.tp,kite xtau pe die kutuk blkg kite..sory la..aku xleh optimis lam hal ni..aku agak pesimis bile mintak tolong org.kecuali tersangat2 terdesak.

mcm sekarang la.sejak aku eksiden.hari pertama eksiden, aku tersangat la lemah.xmampu nk wat ape pn.even nk gelak pn xlarat.asik nangis jer.kdang2 nk nangis pn da xlarat.nk buang air pn mintak bantuan org lain.aku xsangka, di usia aku skrg pun aku terpaksa pkai pampers.nk salin pampers pn aku xleh wat sendiri. pkaikan baju pn mintak org lain.mandikan aku.ikatkan rambut aku.makan pun kna suap.ade 1 malam, aku menangis sb along nk tukarkan pampers aku.aku rase mcm aku ni xgune.xleh nk harapkan diri sndiri.

da sampai umah pn, still xleh nk wat rutin2 aku dgn tangan aku sendiri. nk naik katil kna mintak tolong mak.nk turun katil pn mintak tolong mak.nk makan, mak ambikkan.nak mandi, adik yg tolong angkatkan.nk turun ttngga lagi la,kna angkat aku.aku bukan nye ringan.aku rase seolh2 aku ni beban bg diorang..alhamdulillah, skrg ni aku da slow2 wat sendiri.naik katil sendiri, trun katil sndiri.mndi sndiri, pkai bju sndiri, makan xyah mintak mak suapkan ag.tp, still xleh buat kje2 macam org2 yang bleh berjalan.org2 yang sempurna.aku tak sempurna.tak berupaya.

kadang2, aku menangis sendiri.hatiku mudah tersentuh.mudah terasa.aku tau, tu sume hanya bisikan syaitan.namun, apakan daya aku, aku tewas..aku tau, aku kuat, tp aku xsekuat org lain.aku tau aku tabah, tp aku xsetabah org lain.aku tau, aku boleh buat tp, aku xmcm org lain..aku tau aku akan sembuh, tp aku xkan seperti dulu lg.aku tau Allah sayangkan aku.aku tau Allah hanya mahu menguji aku, tp aku xmampu.namun, aku bersyukur, dengan ujian ini, dapat menghapuskan dosa2 kecilku.Amin.



pic ni sumenye senyum meleret je kn.tp,tiada siapa tau apakah hatiku turut sma tersenyum..;-?

Sunday, 6 November 2011

AidilAdha 2011

selamat menyambut hari raya aidililadha kpd semua muslimin dan muslimat.dan takziah diucapkn kepada keluarga yang telah kehilangan anak tersayang semalam.mari la sama2 kita menyedekahkan Al-fatihah kepada arwah.   ...........................

semalam ari raye.awal2 pagi family aku sume sibuk kat dapur.bako sate.huhu.ingat nk bako kt bawah umah je.tp,rase cm koto lak.xjadik.g bako kat dapur.abeh brasap umah aku.da mcm bako utan da.huhu.awal2 pagi dpt msj dr bf aku.nk dtg braya pas solat ari raye.solat kat surau kampung aku  jer.hihi.yerla,taun ni die xbalik kampung.jd aku ajk die beraya ngn family aku.family aku lak da bese da ngan die.die pn da mcm bse da ngan family aku.aku jer yg xpenah ag jumpe family die.huhu.nti, hari prtunangan bru la aku jumpe ngn famiy die.huhu.

sementara akk n adik aku bako sate, aku iron baju raye budak2 ni.da xtau da nk tolong pe.yerla,pergerakan terbatas.aku gerak sket je mak aku xbg.suh duk diam2  je.eee,xmo aku.boring ar, tgk org len wat kje,aku lak duk lepak2 ats wheelchair.huhu.after solat, darrxness dtg umah.aku lak siap2 nk g kubur arwah ayah aku.aku ajak darxness skali.nk turun umah aje da wat aku kcut prut.tgk tngga tinggi cm bgunan 3 tingkat.huhu.semalam, nk turun,4 org tolong angkat aku.haha.berat ke, korang2?hihi..then, pkai tongkat.nk jln msuk kwsn perkuburan aje da lame..pdhal 2 jengkal je.huhu..smpai2, kitorg bace yassin then bersihkn sket kawasan kubur tu.then ajak darxness g beraya umah sedare.mulenye xmo ikut.pujuk punye pujuk, last2 ikut gak g beraya.huhu.sempat  la die tgk lembu kna sembelih.huhu.n dpt la knal2 ngan sedare2 aku.skali ngan makan2.masakan indon.huhu.raye aji ni xbyk sgt makanan.yg bese2 jer.time nk blik,pakdin ajk g round2.sian tgk aku,sjk eksiden, xde pn kuar jln2.;-(

walaupun sekejap,tp sonok n hepy sgt dpt beraya bersama2 die.;-) practice tuk raye same2 lak taun2 depan.hihi.xsabo.ok, jom kite berover2 ngan gambo2 ni laks...;-D










hihi..da ramai yg ckp aku da maken kurus..huhu..btol ke?xpe, nti da btol2 sehat, ku qada' blik mkn aku..;-)

Wednesday, 2 November 2011

Pencari dan Perunding Jodoh

aku pnah post status kat fb pasal 1.11.11..cntik tarikh ni kan.n,hope sape2 yg kawen or nikah pd tarikh tu,skali ag aku wish samat pgantin bru n slamat melayari bhtera brumah tangga.amin..

Orait,aku bkn nk cite pasal ni.tp,critanye brmula pd 1.11.11..nampaknye,rmai frenz fb aku suke n trtarik ngn status aku.yg bg komen 2 plak,kwn2 skolah aku.blas punye blas,sembang punye sembang,rupenye kwn skolah aku yg sorg tu jiran aku rupenye.duk dpn umah aku jer.haha..npak sgt,sbuk wat hal masing2 smpaikan xsempat nk knal2 ngn jiran bru.maklumla,aku bru pindah..huhu..ad sorg ag yg pemberi komen 2 kwn skolah aku jgk.kbtln die keje 1 bgunan ngn aku,cume cmpany laen2.aku tgkat 1.die tgkat 2..sembang punye sembang,tibe2 die anta msj kat inbox fb aku..xku sangka,xku duga..die brkenan ngn sorg mamat ni,haha..nk brkwn katenye tp,malu..wah2,malu tp mahu.:-P.yg laki ni keje 1 opis ngn aku.duk sbilik lak tu..haha..die brkenan sgt ngn mamat tu..suke tgk die senyum,hekhek..

Aku ngn pemurah atinye,mengesyorkan diri aku utk menghulurkan bntuan.(rescue ranger.haha.)nk jd org tgh la konon.aku gtau bdk laki ni..n bdk laki ni stju nk kwn ngn awek ni (kwn aku tu ler).kate laki ni,die xkesah kalu awek ni mmg btol2 ikhlas nk kwn.xkesah la lawa atau x.xpndang rupe la konon..welk..suci nye ati laki ni.hehe.:-P.aku bg no phone awek ni kat laki 2 n sebaliknye..dan mereka pn ber calling2 n ber msj2..haha..si awek ni siap report sume menda kat aku.aku lak xpasal2 jd perunding utk mereka..erk,rasenye kat awek ni je..waa,aku pn curahkan la serba sdkit ilmu cintan yg aku ade..ala,bkn susah pn.ckp ikt experience je..aku da cube satukan korg.korg pndai2 la ye.usahakan la..after usaha,tawakal,doa,tp stil xbrjya means bkn jdoh korang la 2.trimala seadanya ye..

Aku 1 skolah ngn awek ni tp xde la rapat sgt.time skolah pn xtgur sgt.sb clas laen2..bpak die mmg org kmpung knal ar..sb die org plg lame wat bisnes anto gas2 dr umah ke umah,warung ke warung..family die alhamdulillah,agak warak.mak pkai purdah.die bese2 je la..tp,stil ikt syarat mnutup aurat n die da penah ke mekah tunaikan umrah..:-)..abah die kwn arwah ayah aku.walaupun kwn,tp ad ati nk ngorat aku.siap col malam2.tp,2 dlu.time aku blaja kat uitm ag..haih,gatai org tue ni.2 abah die.xkesah la.skrg ni pn die da mcm segan da ngn aku.da insap da kot.huhu.adk bradik die brkwn ngn adk bradik aku.haih,byk tol ikatan.arap bkn sdare sedarah sedaging je.tp,kami ni sedara islam,sedara seagama.:-).bg aku,die ni ok la.n kalau btl la laki yg die kenan sgt2 ni xtgk rupe,korang kwn la ek.ad jodoh,bleh kawen,ade anak,ade cucu..n korang jgn la wat2 lupe kat aku lak,hehe..aku ni nenek angkat kpd cucu2 korang tau..:-)

Monday, 31 October 2011

Seandainya awk mengerti

Kite tau awk marah kat kite.kite tau awk kcik ati ngn kite.kite tau awk trase ngn kite..tp,seandainya awk tau knapa kite ckp macam tu.seandainya awk tau knapa kite tolak pmberian awk..kite tau,awk mmg ikhlas nk bg kat kite.kite tau awk nk bg kite hepy.kite tau,awk syg sgt kat kite.sb tu awk nk belikan kite kete..kite nk ucap time kaseh sgt2 kat awk..tp,seandainya awk tau dan seandainya awk bg peluang kat kite memberi pnjelasan,knapa kite tolak pmberian awk..

Kite xnak membebankan awk.kite xnak awk rase kite ni menyusahkan awk n kite pn xnak menyusahkan awk.kite xnak awk rase kite ni nk kikis duit awk.kite xnak awk nyesal dikemudian ari.kite xnak wat awk ikat perut semata2 nk membahagia n menyenangkan kite.kite xnak wak..kite xnak la kite slalu gado sb menda ni lg.sepanjang kite knal awk,n awk knal kite,kite xpenah gado.xpenah gado melainkan sb ni..wlaupun kite ni gado tanpa melafazkan kemarahan,tp kite tau awk mrah kat kite.kite mtk maaf wak..cukup la gado pasal ni.kite xmo gado2..xbest tau.kite xsuke.kalu gado manje2 tu,kite nak.:-P.
Jgn disebabkan kite ckp,kite trauma nek moto,awk trpakse belikan kite kete.kite rase,baek simpan duit yg nk byr instalment kete tu utk kawen kite nanti.lg brbaloi.kite tau,awk xsuke nek kete.kite tau sume tu wak.tolong la jgn wat kite rase kite ni beban bg awk..plz la awk.jgn marah2.kite sdih tau..:'(

Seandainya awk mengerti..sesungguhnya,kite sygkan awk sgt2..

Saturday, 29 October 2011

Teruja bangat!!

Aku demam..sob sob..:'(.xlarat sgt..tp,xpe..jari aku leh ag menaip.:-P.ok,aku bkn nk cite sal demam aku k.bce title btol2.xkan aku teruja demam kot..

Dua tiga ari ni,aku tak tau la nape aku teruja sgt2.mcm da xsabo sgt2 je.preparation pn aku da start wat da ni..checklist pn aku da wat.tunggu mase utk beli n gubah2 je.n semestinya preparation n keterujaan ku ini adalah demi hari pertunangan ku nanti.haha..

Gile ar truja.mcm nk tunang mgu dpn je.pdahal ad lg lbh krg 2bln.xpe..xsalah prepare n truja awal2 kan..tp kan,rase2 aku leh jalan x bln 1 taun dpn ek?aku rase xleh ag kot.huhu..tp,naseb bek tunang je.kalo kawen,mau nye trpakse postpone..skrg aku mtk along aku belikan baju n tdung tunang..aku tgk,along aku lak yg excited crikan bju tuk aku..aku?lg la excited.trsgt excited da ni..haha..

Aku harap,sume brjalan lancar dan harap2 xde dah sbrg halangan..amin..:-)

P/s: i love my future fiance..haha..cyg dia sgt2..

Wednesday, 26 October 2011

Bisikan

Pabila hati mula berbisik,
Aku tau,aku tidak se sempurna dlu,
Aku tau,aku sudah tak brkemampuan,
Aku tau,aku bkn lagi satu satunya insan yg kau rindui,
Aku tau,aku bkn lg pujaanmu,
Aku tau,aku bkn lg insan yg slalu kau rindui,
Aku tau,aku bkn lg insan yg kau cintai sepenuh hati,
Aku tau,aku bkn lg insan yg mnjadi pujaan hati mu lg.

Mungkin ada org lain yg bleh syg awk,lbh dr sy,
Mgkin ada org lain yg bleh cinta awk lbh dr sy,
Mgkin ad org lain yg bleh ambil berat tentang awk lbh dr sy.

Seandainya tiada lg sayang dihati awk,sy terima,
Seandainya tiada lg cinta di hati awk,sy redha,
Seandainya tiada lg jodoh antara kita,sy pasrah..:'(

Pabila hati mula berbisik

Dugaan pertunangan

Sblm ni,aku penah story pasal dugaan pertunangan.1 sal goal keeper yg femes gile tu,khairul fahmi or apex ngn bkas tunangnya,elia..1ag cite sal pgacara mhi yg gle hnsem ptus tunang..persamaan 2 pasang slebriti ni,dorg da ikat tali pertunangan even sekejap then ptus.n,dorg adalah selebriti.

Skrg aku bkn nk cite pasal mereka n mereka..ni adalah kesah antara aku dan dia.;-) ok,aku de cite sal ape yg da brlaku pd aku 2 oktober 2011.aku mgalami kemalangan dimana kaki n tangan aku patah.sepatutnya,skarang aku sibuk mmbuat persediaan pertunangan.tp,hakikatnya aku juz lepak ats whelchair je.nk gerak pn susah.aku xtau la lame mane lak keadaan aku mcm ni..aku dimaklumkan,aku mc sehingga 6bulan.sdangkan prtunangan aku hanya tgal xsmpai 3bulan lg..huhu.sblm brtunang,aku da diuji..sebolehnya,aku xnak tangguh hari bhgia aku.aku nk tarikh tu diteruskan..sb kalau nk ikt 1st planning kami nk brtunang bln disember 2011..

Aku tau,Allah sygkan hambaNya.dan Allah akan menguji hambaNya yg briman..Allah hanya memberi ujian kpd hambaNya yg trpilih shj.:-D
Aku harap after kami da ikat tali pertunangan,kami dpt mengatasi semua dugaan bersama2..n xde la yg sibuk ngorat die or aku time kami da brgelar tunangan org.haha..

Sunday, 23 October 2011

Nyaris2 a.k.a hampir2

Waa..mau meraung aku td..:'(..incident td btl2 wat aku trketar2..n aku da mule pk,ape yg akn brlaku pd aku kalau menda 2 trjadi.cukup la dgn kjadian pd 2 oktober bru2 ni..aku rase aku da sanggup lg utk saket kali kedua..

Td,lbh krg kul 6.30am.aku bgun.mcm bese,g blik aer..nk amik aer smyg.then,nk nek ats whelchair blik..ntah mcm mane la,trsalah gerak..naseb bek smpat pegang tiang..kalau x,mau nye aku trgolek.bkn aku sorg je trgolek.tp,skali ngn whelchair brgolek..xpasal2 dpt tgk wayang free..cite hndustan lak tu,kuch2 hota hai..brgolek2..huhu..dsbbkan aku hmpir2 trjatuh,aku trpaksa menahan bdnku yg agk brat ni(brat ke?) drp jtuh brgolek dgn kdua blah kaki..pe lg,trsntap ar kaki kiri aku.haish,tetibe menitik aer mate wanita aku,than saket..:'(..ok,pasal jtuh,da slamat.ni,nk duk ats whelchair lak.kaki saket,xleh bgkok kaki lak.amik ms gk lam 2 or 3mnit tuk relaxkan kaki.then,bru leh duduk..n solat cm bese.alhamdulillah,xde pape,:-)

Td,bf aku pesan suh hati2 sket..huhu,sori wat abg riso..xsgja..:-( naseb bek xde pape.."kalau lah" trjadi,aku rase maken down la smangat aku yg xbpe nk brsmangat ni..dr 6bulan jd 8bulan lak mc nye..huhu..sayu kan..:-(

Saturday, 22 October 2011

Sesungguhnya malang xberbau

Da hmpir sebulan aku xupdate blog aku.bru2 ni aku ditimpa 1 kmalangan yg btl2 tlah mmbuatkan aku mnjadi seorg yg agak kurang upaya.

2 oktober 2011
1 tarikh yg akn aku igt smpai bila2.btl kata org.malang mmg xbrbau.aku eksiden dgn sbuah kereta.vios.xperlu la aku state no plate org 2.tibe2 org 2 kuar simpang.then aku langgar pintu bhgian pmandu.dagu n mulut aku trhntuk pd pntu 2.aku rebah.tiba2 darah mengalir melalui mlut aku.bdn trketar2.aku diminta utk mgucap.ya Allah,saket sgt.tp,korang tau ape yg aku tye akak yg pangku aku?aku tye gigi aku ad atau x.huhu..aku cube brgrak tp xdpt.aku sntuh peha kiri,oh,tidak!trasa seolah2 tulang bralih.aku menanges semahunya.then ambulans smpai.kat situ jgk kakiku ditarik.aku mraung lg.smpai kat hspital,aku dbawa ke emrgncy room.kakiku ditarik lg.trsgt la saket.kuar blik,aku nampak rmai yg mnunggu.n samar2 aku trnampak bf aku.then,aku dbawa utk xray.trnyata peha kiri ku patah,tgan kiri patah.kaki ku dibalut dan dltakkan pmbrat 3kg.tanganku disimen.sgt2 xslesa.dagu n mlut dijahit.bf aku tmankan aku smpai 11pm.thanx.

3 oktober 2011
Kaki saket..kul 5am kakiku ditarik skali lg.tukar "pengalas kaki".sb doc bg yg bdk2 punye.huhu.truk tul.sgt2 xbrmaya.muke da pucat gile.

4 oktober 2011
Operation memasukkan besi pd peha kiri.alhamdulillah brjalan lncar..msuk blik pmbedahan lbh kurang kul 940 am.kuar lbh krg kul 1230pm..after opration,aku rase sjuk sgt2.slimut pn da pkai 6lapis.stil ksjukan.rmai yg dtg mlawat.trmsuk bos aku.siap tye ag,bf2 aku ad dtg x.erk,bf2?setau aku,aku ad sorg je bf.huhu.tetibe syap.aku ngn slumber bdak,jwb je.ade bos..hehe..dua2 kaki trase kebas sgt2.sb ksan ubt bius.abeh je ksan nye,aku pe lg..nanges skali ag.saket gile..

5 oktober 2011
Aku da start gayut n latih grakkan kaki kat tepi katil.alhamdulillah.but doc ckp,aku mmg xkn dpt jalan btl ag.mc pn die bg antara 4-6 months.kna pkai whelchair 3bln sb tgan aku patah.xleh pkai tongkat ag.

6 oktober 2011
Doc check luka pmbedahan pd peha kiri..luka dicuci then simen pd tgan ditukar.sepatutnye da bleh blik umah.tp,sb aku loya n muntah2,aku trpakse duduk utk 1mlm lg..xlarat sgt2.pning2,muntah2 mcm trkoyak je otot prut aku.da la xmkn sgt.huhu.

7 oktober 2011
Officially discharge..alhamdulillah..sblm blik,aku jguk studnt aku,safra.da setaun lbh eksiden.bru ni operate kali ke 8,msukkan tulang palsu..sian die.smoga dia cpt smbuh..insyaAllah..lam kul 10am blik umah.thanx 2 my cyg n family aku sb tolong agkat aku.brat kan..huhu.alhamdulillah,i'm home.home sweet home.:-)

Hmm..trsangat la boring duk kat umah.da bese bz ngn keje.ni,lepak ats whelchair je,:-(..btw,thanx kpd sume2 yg melawat n take cre slama aku saket ni..

P/s:miss my cyg,:'(

Friday, 30 September 2011

Thanx dear

hari ni birthday aku.semalam, serius aku xigt arini bday aku.aku teringat pn sb bf aku yg igtkan aku.haha.giler ah xamik brat sal diri sendiri.bukan ape.sblm ni xpenah sambut bday pn.klu ade org wish pn, aku juz say thanx jer la.xde hadiah pn xpe.xkesah sangat.lgpun, klu nk sambut, aku bknnye jenis yg suke mkn kek.family aku mmg xsuke mkn kek.klu bday adik aku pn, aku juz belikan makanan jer.besenye kfc laa..sb sume suke mkn ayam.

arini aku kuar date ngan bf aku.1st time date berdua.haha.xpercaya?percayalahhhh...;-) hihi..sblm ni klu nk kuar mesti aku bawak adik aku, wani or iwan.arini kami mmg btol2 spend mase same2.tp, rase cam sekejap jer.huhu.td g maen game kat giant, makan2, jalan2, shopping barang die sket.n xsangka lak die belikan aku present. tak expect pn dapat present arini.thanx cyg..really appreciate it.erm, birthday die aritu aku xbagi pape pn..huhu.nanti la bagi.xsemestinye bile birhday jer bg.bukan bday die pn, leh bg gak kan.hihi.

btw,thanx sangat2 sb spend mase same2 td.bday tahun ni terkena pd hari cuti lak.klu hari bekerja, xkuar dah kot.hihihi..luv u..;-*

Thursday, 29 September 2011

Today is my birthday.

Tanggal 30hb September 1987,lahirlah seorang lagi umat Nabi Muhammad ke muka bumi ini.Betapa gembiranya hati seorang ibu apabila anak yang dikandung selama 9bulan 10 hari telah selamat dilahirkan.dengan titisan air mata,seorang ibu telah memanjatkan kesyukuran kerana telah diberikan satu lagi kurniaan Tuhan yang sangat berharga.

Anak yang dilahirkan dijaga dengan baik, ditatang dengan begitu penuh kasih sayang.tanpa ada sedikitpun keluhan.betapa gembiranya hati seorang ibu dan ayah.dan kini alhamdulillah, anak itu telah berusia 24 tahun.namun, di usia 24 tahun ini, hanya ibu dan adik beradik lain yang menemani.tiada lagi ayah yang sentiasa bergurau senda, yang berusaha menyekolahkan anaknya sehingga boleh menjadi insan yang berguna seperti sekarang ini, tiada lagi ayah yang sentiasa menjadikan suasana sentiasa ceria, tiada lagi seorang ayah yang sentiasa mengambil berat akan anaknya ini walaupun kadang-kadang membiarkan anak ini melakukan sesuatu dengan sendiri.namun ianya hanya untuk mengajar anak ini untuk lebih berdikari, boleh melakukannya apabila ayah sudah tiada.ya, sekarang ayah mmg btul2 sudah tiada.xperlu ditangisi pemergiannya, kerana dia pergi takkan kembali.apa yang anak ini mampu lakukan hanya berdoa dan sentiasa mengharapkan segala amalan-amalam mulia yang pernah dilakukan oleh ayahnya akan dibalas syurga olehNya.InsyaAllah.Semoga rohnya dicucuri rahmat.Amin.

Ok, anak tu adalah aku.ye, Alhamdulillah, aku dah pun berumur 24 tahun.dan dah 24 tahun la aku dah berpijak dan meminjam alam ini.kita xtau bila kita akan mati dan aku mendoakan agar aku sentiasa diberikan kesihatan yang baik, umur yang panjang, berada dalam kebahagiaan dan semoga apa yang aku lakukan diredhai oleh Allah.Amin.

Jika diizinkan Allah, aku akan melangkah 1 lagi alam iaitu alam pertunangan. InsyaAllah 21012012 ini akan berlangsungnya majlis tersebut. Semoga aku dan dia dijodohkan dan semoga hubungan kami diredhai.;-)

Friday, 23 September 2011

Cinta Muka Buku

cube hayati lagu ni btul2.erk,sape nk hayati?mcm la de follower kat blog aku.huhu.ok,sape2 yg masuk blog aku,jom kite hayati same2 lagu cinta muka buku ni.

 
Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…

Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…

Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku

ok,pas aku bace2, hayati n melalak bersama2 ngan video ni,teringat lak aku pada 1 kisah..kisah kau dan aku..haha..pasan x,aku ade bold certain2 ayat kat lirik di atas?ya,tu pn pernah terjadi antara aku n bf aku.kitorang ni satu opis.tp,time mule2 die masuk xde lak nk heran ngan die.wat cam xpasan ngan die.start nk pasan ngan die,time die request nk jadik fren lam pesbuk aku.aku accept.then,kitorang chatting2, tukar2 pndapat.sehingga sampai 1 ketika dia meluahkan prasaan kepadaku.ceh,ayat xbleh blah.! aku xsuke luahan lam muka buku.hihi.aku mintak die luahkan depan2.igtkan die xbrani buat.last2 xtunggu lame,sok arinye die confess.nampak ar die terketar2.aku lak,berpura2.konon2 xrase ape.hihi.xpasal2 die da diberi ujian.2 blum kapel ag tuh.haha.sian die.

ok,relationship kitorang ni bleh dikatakan bermula drp 'muka buku'.yer ar,sembang2,knalan sume start dr 'muka buku'.klu xde 'muka buku' aku rase xdenye die nk ckp yg die sukekan aku.thanx 'muka buku'..;-)

Thursday, 22 September 2011

Natijah pemergian org semenanjung ke sabah

waa..ntah pape jer tajuk post aku kali ni.over..haha.ni la yg bese org2 semenanjung ke sabah or sarawak.or bile pegi tempat yg xpernah diorang jejak sebelum ni.cube korang teka,ape kitorang buat kat sane.pe lg..bergambar sakan lar..haha..ek eley,mcm xbese lak.

ok,la selain bergambar,kitorang pegi sane atas urusan keje.kitorang tu maksudnye aku n kak aida ler.pegi sabah tuk carik students la.wat temuduga kemasukan untuk oktober 2011.bile sampai sabah,kna la ikut loghat sabah.ade la sorang aunty ni siap tye aku ag.aku ni melayu sabah ke,melayu semenanjung.aku cakap la aku melayu semenanjung.aunty tu ckp aku xde bezanya cam melayu sabah.haha.tipu jer aunty ni.;-p

hmm,klu nk story sal pemergian aku ke sane.mmg xbape nk sonok.serius aku ckp xsonok sgt.n rase cm naseb buruk jer sampai sane.cue korang cube bayangkan ek.

ok, aku nek flight dr kt ke kl.dr kt ke kl.terpaksa tambah RM45 sb beg2 kitorang over 15kg.sampai kl lbh krg kul 9.duk umah abg kak aida sb flight ke tawau kul 340pm.lepak2 n mkn2 kat umah abg kak aida.sampai kul 215 gerak ke lcct.sampai2 jer,xdibenarkan check in dah.sb terlambat.terlepas flight.adusss...kluarkan duet sendiri lak,beli tiket baru.kul 625pm.tp delay lak sejam.haih.panas ati tul.call hotel kat tawau.lmbt sket check in.gtau receptionist aku da booked.tp,xde lak name aku.tye name kak aida ade ke x.pn xde jugak.last2 sembang2,rupe2nye booked atas nama IKAS.haih.naseb bek ade.klu x,buatnye MB hotel penuh,melilau lak carik hotel malam2 bute.haih..!sampai kat airport tawau dekat kul 11pm.trus g hotel check in.perut lapo giler.g mkn tgh2 mlm takut.p turun kat lobi,ajak guard hotel mkn skali.haha.

esoknye g temuduga di tawau.sume berjalan lancar.alhamdulillah.then ke kk lak petangnya.xmo terlepas flight ag, g check in awal kat airport.ok,lancar.tp,sampai kk..amik teksi g hotel.sangat2 saket ati.heret beg berat.sampai kat hotel,salah booked tarikh lak.naseb bek bukan hotel 3 or 4 star.hotel budget rupenye.masuk bilik, muke da macam itik.nk bercakap pn xde mood.campak sume barang.mandi2 kot2 leh la ilangkan rase saket ati.rupenye maken saket ati.bathroom berbau.last2 wat decision,tido semalam jer.sok tukar hotel.

soknye, 19.9.2011 temuduga budak2 kk lak.ok,lancar jugak.ramai gk datang.naek perit tekak aku menemuduga.bkn temuduga jer.siap bg penerangan panjang lebar ag.sblm pukul 9am sampai kul 2pm baru la berenti bercakap.perut lapo giler.bos datang jenguk.offer nk tolong belikan makanan.kami lak segan.huhu.kami g mkn kat bawah wisma MUIS ni jer.dapat la kenal ngan org sabah.sembang2.last2 org sabah tu blanje kitorang lunch.haha.murah rezeki..;-) pastu jalan kaki ke hotel.heret beg.berat.penat.tgh2 jalan tetibe de dengar org bercakap2 blkg aku.kak aida da tinggalkan aku kat blakang da.de laki 2 org kat blakang nk tolong bawakkan beg.aku ckp xpe la.then, laki tu melintas depan aku.g kat kak aida.offer nk hantarkan ke hotel.tanpa byk ckp, kitorang ikut la.nmpak cam baek.sekurang2nye ringan la beban bawak beg2.haha..giler murah rezeki aritu..then, abes kami check in ke hotel yaho.ok,selesa sket.soknye,g MUIS ag.de appointment.g kul 12 pm.setle lam kul 1.ade budak call nk jumpe so aku jumpe kat hotel jer.aku tunggu 2jam,baru sampai.haih..!pas jumpe xde lak nk daftar blaja terus.abeh discussion,aku trus masuk bilik,landing atas katil.letih woo.ptgnye g round2 kat centre point.xde ape pn.pusing2 jer.then dinner kat pasar filipine.fuh..giler banyak nasik sepinggan.kongsi ngan kak aida pn xabeh.bazir jer.mkn ikan kerapu,udang n sotong.nasik goreng 2,tea o ais 2.abes RM48.waaa.menggigil tangan aku hulur duit.haha.pandai mkn jer,bayar xmo.;-p
Giler penuh pinggan tu


Mate ngantuk,perut lapo

Nyum..nyum..


esoknye lg pegi ke Yayasan Sabah.appointment ngan pegawai sane.discus2.pas discus,cam bese menggedik2 amik gambar.haha.then, teksi datang amik.siap berentikan teksi,bg kami bergambar ngan org utan.haha.giler sporting driver teksi tu.

Seksi tul orang utan ni


sampai hotel,bersiap2 nk check out.sebelum kluar.phone lam bilik berbunyi.aku angkat ler.tibe2 receptionist call.mintak FB aku n kak aida lak.haha..tetibe jadik org2 besar lak.WANTED..! haha..aku xtau la,org sabah ni yg peramah atau kitorang ni yg banyak ckp..huhu

Terengganu sudaaaa...

xsangke.pejam celik..pejam celik.da sampai trengganu da aku rupenye.korang bayangkan.selama 5 ari aku kat sabah, 5 kali la aku nek flight.huhu.nk muntah darah aku nek flight.xcmpur ngan nek teksi ag tu.flight aku dr kt-kl.kl-tawau.tawau-kk.kk-kl n kl-kt.giler nk muntah nek flight.naseb bek nek flight yg laen2.klu x,pramugari n pramugara tu pun nek muak tgk muke kitorang.

erm,pegi sane xde la sronok sgt.byk yg saket ati dari berseronok2.yerla,pegi atas urusan keje.pegi lak pertengahan bulan.so,paham2 ler.gaji bulan lepas da nk abes da.xsyok sb xleh membeli.pegi sabah pn bukan nye slalu.1st time jejak kaki kat sabah.tu pn umo aku da 24 taun da.sblm ni ade la pegi oversea.eh,silap.over the sea.haha.aku p indonesia.mase tu umo aku 19taun.berdua dgn along aku jer.btol2 mcm katun.xtau nk wat cmne kat airport tu.check in ag.check luggage ag.tunggu nk boarding ag.haih.tp,xpe la.sekurang2 nye dapat la aku pengalaman nek flight.huhu.

ok,semalam sampai trengganu pukul 9.30pm (lebih kureng laa..)banyak menda aku bercerita ngan along aku.aku n along bleh lak ketawa n mengilai tengah2 malam.naseb bek jiran xketuk pintu umah aku jer.yerla,mintak zip mulut.haha.sian korang dapat jiran yg bengong cam kami.kan..kan..haha

banyak menda aku cite kat along aku semalam.nk tau ape?nti la aku story.next post k..td masuk opis.tgk kak aida moody jer.si faizal lg la kesian.kna marah ngan kak aida dr pg smpai petang.sian die.hmm..2 la faizal,len kali bile kak aida suh wat kje tu,buat trus la.xyah tangguh2.ko 2 bukannye xreti nk wat kje.reti jer.pasni blaja dengar ckp n bile dapat arahan tu trus buat.jgn nk tunggu besok2.bertindak mengikut arahan.huhu.

ok,lantak diorang la.2 diorang punye pasal.tp,td sian tgk faizal.cam xmenyempat jer wat kje.aku tolong2 la die sket.mne2 yg aku rase leh tolong.huhu..erm,td dpt jumpe bf aku.haha.da lame xnampak btg idong die.td jumpe, sembang2, ilang la sket.drp sgt3 rindu.da jadik sgt2 rindu jer.haha.gatai.welkkk..;-p

p/s:kak aida-supervisor aku, faizal-pegawai HEP a.k.a anak buah kak aida

Friday, 16 September 2011

KT->KL->Tawau->KK->KL->-KT

sok aku nk pegi sabah.ade keje.nak carik students.utk taun 2011, kami terpaksa struggle.sgt2 struggle.sb students maken sikit.sgt2 sikit.almaklum la.income nye hanya ada, sekiranya ada ramai students.sikit students, sikit la income nye.huhu.

sok flight kul 8.15am.nk bertolak kul 6.30am.mksudnye aku kna bgun awal la ek?huhu..aku xtau la pe jadik sok.da lame xnek flight.da 5 taun..lupe pe yg ptut aku wat dulu.haih.rase cam jadik katun jer nanti kat airport.buat sesuke ati.asal sampai sane dah ler.tawakal.huhu.hmm..lam manyak2 menda,packing barang aku paling xsuke.xsuke..xsuke..xsuke..xreti nk packing.bunyi cam klaka.tp, tu ler hakikatnye.n hakikat harus diterima..haha..

erm,sok ari sabtu.rabu baru balik terengganu.khamis masuk opis..means,5 ari gak aku duk sabah.n 5 ari la aku xnampak batang idong bf aku.erm...rinduuuu...;-( haih..susah klu angau ni kan..

semalam bf aku g interview kat kemaman.kna lead technician2.mcm dapat jer.tp, die lak xmo pegi sane.rugi la..katenye pegi interview tu tuk amik experience kna interview jer.huhu..die xmo terima.xmo jauh dr aku katenye.huhu,sooo sweet..;-) klu nk kje tmpat len pn nk tunggu setle tunang dulu..keje bleh dicari, istri susah nk carik eaa??hiii...ok,really appreciate it.love u..;-*

Friday, 9 September 2011

No need

no need to think anymore.xtau la nape.sume xmo.pe yg die nak?xmo pape?yg ni bukan.yg tu bukan.ok.thats it.hari baru,menda baru.xyah duk pk menda yg lepas.even menda tu baru jer terjadi semalam.ok,jgn tanye ape menda yg berlaku semalam..nak lupe jer trus.like i said,xmo pk menda yg lepas.n rasenye xperlu pk da kot.huhu

ok,da terover merepek da ni.xde ape pn sebenarnye.aku jer yg lebih2.aritu aku de ternampak sepasang jam.1 tuk boy n 1 ag tuk girl.kirenye tuk couple la.aku siap berangan ag.klu aku n die pkai jam yg same.msti nice jer kan.haha.berangan time tu ler.aritu xjadik beli.sb teringat, aku penah tye die sal jam.die ckp xsuke pkai jam.semalam nk try tye ag skali.die suke jam x.xigt lak.pg td bru tringat tye.unfortunately,mmg die xsuke pkai jam.xsuke accessories.huhu.xjadik la aku beli.anganku musnah.;-(

dan2 ag aku terpk, bukan senang nk memahami org ni tau.kadang2 pe yg kita sangkakan baik, bukanlah baik tuk dia.kadang2 pe yg kita rasakan bagus utk dia, act bknlah bagus tuk dia.kadang2 pe yg kite suke, dia xsuke pn..hmm..hard but not really hard to understand.huhu.xpaham?aku pn xpaham sgt pe yg aku karutkan.huhu.ok,mybe still need some more time to understand him.still trying.yeah..!!yeahhhh..!!!! (still mencari2 ape persamaan kami.ape yg die suke.n ape yg die xsuke.)

Tanda-tanda LELAKI Setia Pada Anda

Tetibe terasa nk post pasal petua.macam menarik jer petua ni.hihi.

Apabila orang lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yang dianggap keras, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya.
Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai.


1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.
3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
7.. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.
10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya .
17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai anda.
23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.

Sumber:Ensaiklopedia Petua Melayu Lama