Saturday, 22 October 2011

Sesungguhnya malang xberbau

Da hmpir sebulan aku xupdate blog aku.bru2 ni aku ditimpa 1 kmalangan yg btl2 tlah mmbuatkan aku mnjadi seorg yg agak kurang upaya.

2 oktober 2011
1 tarikh yg akn aku igt smpai bila2.btl kata org.malang mmg xbrbau.aku eksiden dgn sbuah kereta.vios.xperlu la aku state no plate org 2.tibe2 org 2 kuar simpang.then aku langgar pintu bhgian pmandu.dagu n mulut aku trhntuk pd pntu 2.aku rebah.tiba2 darah mengalir melalui mlut aku.bdn trketar2.aku diminta utk mgucap.ya Allah,saket sgt.tp,korang tau ape yg aku tye akak yg pangku aku?aku tye gigi aku ad atau x.huhu..aku cube brgrak tp xdpt.aku sntuh peha kiri,oh,tidak!trasa seolah2 tulang bralih.aku menanges semahunya.then ambulans smpai.kat situ jgk kakiku ditarik.aku mraung lg.smpai kat hspital,aku dbawa ke emrgncy room.kakiku ditarik lg.trsgt la saket.kuar blik,aku nampak rmai yg mnunggu.n samar2 aku trnampak bf aku.then,aku dbawa utk xray.trnyata peha kiri ku patah,tgan kiri patah.kaki ku dibalut dan dltakkan pmbrat 3kg.tanganku disimen.sgt2 xslesa.dagu n mlut dijahit.bf aku tmankan aku smpai 11pm.thanx.

3 oktober 2011
Kaki saket..kul 5am kakiku ditarik skali lg.tukar "pengalas kaki".sb doc bg yg bdk2 punye.huhu.truk tul.sgt2 xbrmaya.muke da pucat gile.

4 oktober 2011
Operation memasukkan besi pd peha kiri.alhamdulillah brjalan lncar..msuk blik pmbedahan lbh kurang kul 940 am.kuar lbh krg kul 1230pm..after opration,aku rase sjuk sgt2.slimut pn da pkai 6lapis.stil ksjukan.rmai yg dtg mlawat.trmsuk bos aku.siap tye ag,bf2 aku ad dtg x.erk,bf2?setau aku,aku ad sorg je bf.huhu.tetibe syap.aku ngn slumber bdak,jwb je.ade bos..hehe..dua2 kaki trase kebas sgt2.sb ksan ubt bius.abeh je ksan nye,aku pe lg..nanges skali ag.saket gile..

5 oktober 2011
Aku da start gayut n latih grakkan kaki kat tepi katil.alhamdulillah.but doc ckp,aku mmg xkn dpt jalan btl ag.mc pn die bg antara 4-6 months.kna pkai whelchair 3bln sb tgan aku patah.xleh pkai tongkat ag.

6 oktober 2011
Doc check luka pmbedahan pd peha kiri..luka dicuci then simen pd tgan ditukar.sepatutnye da bleh blik umah.tp,sb aku loya n muntah2,aku trpakse duduk utk 1mlm lg..xlarat sgt2.pning2,muntah2 mcm trkoyak je otot prut aku.da la xmkn sgt.huhu.

7 oktober 2011
Officially discharge..alhamdulillah..sblm blik,aku jguk studnt aku,safra.da setaun lbh eksiden.bru ni operate kali ke 8,msukkan tulang palsu..sian die.smoga dia cpt smbuh..insyaAllah..lam kul 10am blik umah.thanx 2 my cyg n family aku sb tolong agkat aku.brat kan..huhu.alhamdulillah,i'm home.home sweet home.:-)

Hmm..trsangat la boring duk kat umah.da bese bz ngn keje.ni,lepak ats whelchair je,:-(..btw,thanx kpd sume2 yg melawat n take cre slama aku saket ni..

P/s:miss my cyg,:'(

No comments:

Post a comment