Friday, 27 May 2011

27/5/2011..Genap 14 bulan...

Awal2 pg lg aku da bangun.mandi.bersiap g pasar.antar adik wani g practice taekwando.aku tunggu wani kat skolah.trainer xsampai ag.alang2 tunggu, aku amik gambar..haha..boring sangat.xtau nk watpe..then, tibe2 phone aku brbunyi.along aku cal.suh aku balik cepat.rupe nye atuk sdare aku datang umah.ngan plastik ikan patin yg aku beli kat pasar td,sayur2 aku pgang sebelah kiri n berlari salam ngan atuk sdare.da lame sgt xjumpe.da lebih 10 taun da.
mule2 aku napak atuk sdare aku,rase sebak jer.sebijik cam muke org yg aku sayang.yg aku xkan jumpe lg smpai bile2.muke sebijik cam arwah ayah aku.mmg sebijik.nyaris2 terleleh gak aer mate aku td.best sembang2 ngan atuk.rase cam sembang2 ngan arwah ayah.aku,along, mak n atuk g lawat kubur arwah ayah td.aku napak atuk nangis kat kubur td.yerla,mase arwah meninggal atuk xsempat pun tgk.mase tuh atuk ade kat sarawak.keje.hmm..mmg sedey jer muke atuk aku td.
pastu kitorang g umah sedare lak.bapak sedare aku kol,ade sedare dari indonesia datang.aku n family aku g la lawat.time kat umah sedare aku tuh,aku sembang2 ngan atuk aku.
aku: atuk alan..
atuk:yer.
aku:atuk tau x?
atuk:tau pe?
aku:bile angah tgk muke atuk, angah rase cam angah ngah tgk muke ayah.
atuk:............................... (pandang aku.xberkelip)
aku:(tgk atuk n sebak..;"( )
atuk:............................. (alih pandangan n sebak gak)

hmm..atuk n arwah ayah mmg rapat.gurau same2.dulu, time mak aku pregnantkan aku,(ni mak aku cite la) mak aku saket.mak aku pregnantkan aku songsang.lame gak terbaring.time mak aku saket n ayah aku keje,atuk alan aku tu la yang masakkan tuk mak aku.tolong jagekan along aku.yerla,along aku baru bape bulan mase tuh.beza umo aku n along setaun jer.

arwah ayah n atuk alan ni rapat sb beza umo diorang xjauh pn.atuk alan siap mude 3 taun ag dari arwah ayah aku.yerla,atuk sedare aku.bukannye bapak kpd arwah ayah aku.

hmm.sok atuk alan da nk balik kerteh.mesti miss ngan die..;-( .hope len kali leh jumpe ag.;")

No comments:

Post a comment