Saturday, 18 June 2011

Teruja

korang pernah rase teruja?aku pernah.n skali ag aku rase teruja..hehe.nak tau ape?ok aku akan story kt bwh nanti

ok,aritu.ahad lepas kot.(xbape igt da ari ape,almaklumla,time betul2 teruja xupdate trus kat blog.pastu mule la lupe tarikh n hari kejadian..huhu).darxness msj aku.ajak lunch same2.ade problem sket katenye.huhu.aku pe lagi.pantang dengar de masalah,jiwa aku mesti meronta2 nk tau pe masalah die.aku da xtenang da.riso gak aku.kot2 nk gtau die saket ke,nk maklum de gf baru ke,hape ke..huhu.

die ckp akak die de cntact die n kasi beberapa tarikh.nk datang trengganu.merisik.huhu.plih antara bln 7 or 9 or bulan 1 taun depan.cumenye,klu plih bulan 1 taun depan,wat skali merisik n tunang.aku plih bulan 1 taun depan.bkn pe, jimat sket kos.n xperlu la sampai 2 3 kali nk datang.dah le akak die 2 org yg sibuk gak.aku?xyah ckp la.ari2 aku keje.xde mase.tkut nanti,klu datang bulan 7 or 9 ni pastu kna pilih 1tarikh lak tuk tunang.tkut tertangguh2 lak.baek wat skali jalan jer.lgipun,klu amik bulan 1 taun depan xde la tergesa2 sgt.ade la jugak mase tuk prepare pe yg ptut.sempat la cri fulus tuk tunang.n sebelah die pn sempat la jgk bersiap2 pe yg ptut.

mlm nye akak die mesej aku.nk kenalan katenye.2 la pertama kali aku n akak die berkenalan.lepas 3bulan kapel ngan die.huhu.akak die bleh than gak express.siap tye aku nk bape dulang hantaran.pastu tye standard mas kawen kat trengganu bape.huhu..ni bukan tye sal tunang ni.ni tanye sal kawen jer ni.huhu.aku nk gtau sedare pn xsempat ag.pas seminggu,(arini ler) baru la aku gtau nenek aku kat indonesia.pakcik2 n makcik2 hajatnye nk gtau esok.

disebabkan family aku xde pengalaman ag sal tunang n kawen ni,terpakse la aku rajin2kan diri wat research.huhu.sempat la aku tgk pe hantaran yang sesuai tuk tunang.n bajet tuk pertunangan.(huh..wat research tuh..haha).bape mas kawen n hantaran.mas kwen tuk trengganu xditetapkan la plak.huhu..

untuk tunang ni aku xmo la berlebih2 sgt.nk wat sesimple yg boleh.lgpun dlm hukum syarak ade sebut, jgn dihebohkan pertunangan dan jangan xmaklumkan perkahwinan.jd,aku rase cukup la sekadar sedare2 jer yg tau sal pertunangan.n tunang pun juz perjanjian untuk melaksanakan perkahwinan.masih belum tentu lagi menjadi atau x.mungkin jadi n mungkin xjadi.jodoh di tangan Tuhan.

aku de la gtau bf aku (merangkap bakal tunang.haha..) hantaran pertunangan 5 blas 7 jer.xperlu byk2.n td aku de la buke fb aku.akak die msj aku.terkjut aku.siap bg list hantaran ag.n siap berhajat nk kasi 15 dulang.almaklumla,bf aku ni anak lelaki tunggal.aku lak bakal menantu die yg trakhir.xde da perkahwinan selepas aku n bf aku..akak die da kawen n adik die pn da kawen..huhu..waaaaaaaaa.....dasat..! tp,akak die ok jer bile aku ckp 5 bls 7.xde masalah pun.;")

rase cam xsaba jer tunggu tarikh keramat tuh.21012012..;")

No comments:

Post a comment