Thursday, 23 June 2011

Kenangan Manis Kau dan Aku

saje je aku nk imbas kembali kesah2 aku n dia.klu aku cite kat sini pn,bkn nye org tau sgt pn.bkn nye ade org tau blog aku pn.lgpun blog ni aku da anggap sbg diary aku da.cumenye bkn lam bentuk kertas n perlu ditulis ngan pen.hee..

aku mule knal ngan die taun lepas ag.aku xigt la bulan bape.bulan 9 kot.mase 2 die intern kat company aku.bkn department aku la.tp department akademik.mase die masuk 2 pun aku xpasan.n aku pn mne de bercakap ngan die pn.die pn bkn nye pernah nk bersembang2 ngan aku.nk sembang pn xtau nk sembang topik ape.pndek cite,aku xkenal die n die pn xkenal aku.aku xberminat nk knal die n die pn xberminat nk kenal aku (mase tu la..huhu)

then, die abeh intern bulan 12 kot.(huhu,byk lak 'kot').time die abeh intern pn aku wat derk je.yerla,xde pape kan.aku pn bkn nye baek sgt ngan die.berckp pn xpenah.huhu.pastu,die dapat offer keje kat company a.k.a tempat die intern.kirenye trus diserap masuk keje la ni.erm,aku rase aku masih xheran.xrase pape gk ag.(haih,npe xde prasaan langsung aku nih..haha)

time die mule2 masuk keje 2 ler,aku da start sembang sket2 ngan die.tp,bkn face 2 face.aku 'ter' accept request die kat fb."Shahar Darxness".asalnye aku muskil gak.sape la si darxness ni.xbajet pn die.sb profile pic die letak pic penguin.ape ke hey ltak pic penguin.xde pic len da ke?detective conan ke,doraemon ke..haih.

start dr situ la.aku mule chatting ngan die mlm2.tp,die yg mulekan dulu k.aku xdenye nk mulekan.yerla,mase 2 xberminat ag.aku lak mase tu kebetulan masih bengang ngan ex bf aku.yg wat aku heran,leh lak die cite2 sal life die,ex gf die.aku tye mcm2,die jawab je.huhu.xde rahsia.aku pn kompius gk.asal lak mamat ni.xtkut ke aku dedahkan kesah2 die kat org2 len.yerla,duk 1 opis.aku lak mulut xleh diam.ade jer menda nk gosip.hee.xde la..:-p

die chat ngan aku leh dikatekan tiap2 mlm.ade penah skali,aku on fb.die lambat chat ngan aku.aku rase len mcm jer.huhu.nape aku rase len mcm bile die xchat ek?hmm..aku xbpe pasti.huhu.yg wat aku maken pelik,nape aku cam slalu jer tunggu die chat aku?kadang2 aku rase cm aku rindu jer bile die xchat aku.time kat opis,aku xde lak trase nk sembang2 ngan die.yerla,die pn cm xberminat jer nk sembang2 ngan aku.xmcm opismate aku yg len.suke men sakat2 aku.tp,die xdenye nk sakat2 nyer.say hai pn xde.huhu

byk kali gk la,die kasi hint kat aku.seolah2 die suke kat aku.tp,disebabkan die membahasekan diri die sbg 'aku' n die panggil aku 'ko', aku xamik kesah sgt hint2 tu.mybe aku jer yg prasan.last2,da byk sgt hint die bagi,die pn wat la menda yg buat aku xsangke.confess.die ckp die senang brkawan ngan aku.syg aku.aku ckp la,aku xterkejut sgt kalu die ckp syg as a kawan.tp,die tye aku lak,cmne klu lbh dr sorang kawan.erm..confess punye confess, aku cabar la die.klu btl die suke aku,confess depan2 aku esok..! sb aku rase xsyok n xnapak keikhlasan time confess lam fb.sape2 pn leh ckp suke or syg bile lam fb chat.

esoknye,6/3/2011,petang,pas balik keje,die btl2 confess depan aku.yg wat aku nk ketawa,cara die confess...

"aku suke kat ko", haha.lawak ar mamat ni.klu ye pun,jgn la pakai 'aku,ko' bhasekan la 'saye,awak' ke.'sahar,mira' ke.haha..xpe2..dimaafkan.sb da tau,mase tu mmg napak sgt die berdebar.sembang punye sembang,aku mitak die wat 1 menda ag.request relationship ngan aku lam fb.malamnye 2,aku bukak fb.die ade request.hmmm..die ni btl2 ni.pk punye pk.xsalah klu aku trus accept jer.sb,aku pn act mmg da tersuke kat die.haha.tp,aku bkn semudah tu trus trime.sblm trime aku da wat research da.hehe.siap tye opismate aku,si dia ni ok ke x.haha.sume ckp ok,so aku pe ag.accept la die.hee..

rasmi la aku jadi awek die.hehe.baru jd awek,die da mule pk mse depan.plan tunang bln 12 n kawen taun depan.uhuhuh..nice.mne2 pmpuan pn nakkan laki camni.xsalah aku pilih die.

hmm..ape yg manis sal post aku ni?hee..sweet time die confess lam fb n face 2 face.xpenah ag laki ckp suke kat aku,n bahasekan 'aku,ko'..hehe..klakar..;-)

No comments:

Post a comment