Wednesday, 2 November 2011

Pencari dan Perunding Jodoh

aku pnah post status kat fb pasal 1.11.11..cntik tarikh ni kan.n,hope sape2 yg kawen or nikah pd tarikh tu,skali ag aku wish samat pgantin bru n slamat melayari bhtera brumah tangga.amin..

Orait,aku bkn nk cite pasal ni.tp,critanye brmula pd 1.11.11..nampaknye,rmai frenz fb aku suke n trtarik ngn status aku.yg bg komen 2 plak,kwn2 skolah aku.blas punye blas,sembang punye sembang,rupenye kwn skolah aku yg sorg tu jiran aku rupenye.duk dpn umah aku jer.haha..npak sgt,sbuk wat hal masing2 smpaikan xsempat nk knal2 ngn jiran bru.maklumla,aku bru pindah..huhu..ad sorg ag yg pemberi komen 2 kwn skolah aku jgk.kbtln die keje 1 bgunan ngn aku,cume cmpany laen2.aku tgkat 1.die tgkat 2..sembang punye sembang,tibe2 die anta msj kat inbox fb aku..xku sangka,xku duga..die brkenan ngn sorg mamat ni,haha..nk brkwn katenye tp,malu..wah2,malu tp mahu.:-P.yg laki ni keje 1 opis ngn aku.duk sbilik lak tu..haha..die brkenan sgt ngn mamat tu..suke tgk die senyum,hekhek..

Aku ngn pemurah atinye,mengesyorkan diri aku utk menghulurkan bntuan.(rescue ranger.haha.)nk jd org tgh la konon.aku gtau bdk laki ni..n bdk laki ni stju nk kwn ngn awek ni (kwn aku tu ler).kate laki ni,die xkesah kalu awek ni mmg btol2 ikhlas nk kwn.xkesah la lawa atau x.xpndang rupe la konon..welk..suci nye ati laki ni.hehe.:-P.aku bg no phone awek ni kat laki 2 n sebaliknye..dan mereka pn ber calling2 n ber msj2..haha..si awek ni siap report sume menda kat aku.aku lak xpasal2 jd perunding utk mereka..erk,rasenye kat awek ni je..waa,aku pn curahkan la serba sdkit ilmu cintan yg aku ade..ala,bkn susah pn.ckp ikt experience je..aku da cube satukan korg.korg pndai2 la ye.usahakan la..after usaha,tawakal,doa,tp stil xbrjya means bkn jdoh korang la 2.trimala seadanya ye..

Aku 1 skolah ngn awek ni tp xde la rapat sgt.time skolah pn xtgur sgt.sb clas laen2..bpak die mmg org kmpung knal ar..sb die org plg lame wat bisnes anto gas2 dr umah ke umah,warung ke warung..family die alhamdulillah,agak warak.mak pkai purdah.die bese2 je la..tp,stil ikt syarat mnutup aurat n die da penah ke mekah tunaikan umrah..:-)..abah die kwn arwah ayah aku.walaupun kwn,tp ad ati nk ngorat aku.siap col malam2.tp,2 dlu.time aku blaja kat uitm ag..haih,gatai org tue ni.2 abah die.xkesah la.skrg ni pn die da mcm segan da ngn aku.da insap da kot.huhu.adk bradik die brkwn ngn adk bradik aku.haih,byk tol ikatan.arap bkn sdare sedarah sedaging je.tp,kami ni sedara islam,sedara seagama.:-).bg aku,die ni ok la.n kalau btl la laki yg die kenan sgt2 ni xtgk rupe,korang kwn la ek.ad jodoh,bleh kawen,ade anak,ade cucu..n korang jgn la wat2 lupe kat aku lak,hehe..aku ni nenek angkat kpd cucu2 korang tau..:-)

No comments:

Post a comment