Monday, 25 April 2011

Ape da jadi???

Ape yg da jd arini sebenarnyer? aku kompius..aku ade wat salah ke hape? nk tanye takut.xbrani.semua de..hmm..

td aku lunch ngan darxness.sembang punye sembang terkeluar la 1 topik nih.kahwin gantung.aku penah dengar kawen gantung ni.tp,xbape nk paham ape mksud kawen gantung ni.klu ikutkan,kawen gantung ni sah.same jgk cam kawen2 yg len.ade akad,suami,isteri,saksi n wali.cume yg bezanya,pas kawen xduk same.atas alasan sambung blaja,xsedia ag.

bg aku,aku xstuju ngan kawen gantung.sedikit berbeza ngan pndapat bf aku.die mcm sokong jer kawen gantung.bg aku,kawen tp xsedia xpatut la skang ni.macam2 menda leh jadi.kalu nk tgk pada situasi skang ni la.myb sb pangai aku sendiri.aku sorang yg degil.kalu gaduh susah nk mengalah.dulu laaa...skang ni xtau la cmane.da besar kan.sblm ni aku kapel pn asik gado jer.n tkut kalu kawen xduk seumah plak tuh,gado2 last2 terkeluar perkataan yg xsepatutnye.'talak'.nauzubillah.

aku terbace status fb die.losing his mood.hmm..sb percanggahan pendapat td ke hape?hmm..aku pn xtau.aku plak xtanyer die.1 pangai aku.aku xbrani nk tegur org yg bd mood.n aku xsuke tgk org yg bad mood.huhu..padahal mood aku pn xde gak ptg td.2 pn pas tgk die bad mood.n tetibe lak dpat panggilan yg aku rase mengaibkan aku.

aku keje bahagian marketing.msti ramai yg ckp org keje marketing ni pandai menipu jer or dalam bahase yg kasar nyer,'mat kencing'.(eee...wellkk..kotor jer prumpamaan nih..)2 org len k.kalu aku jenis yg suke menipu n amik duit org,aku xkan jd cam aku skang ni.klu aku pk kan duit,da lame aku blah dari tmpat keje aku skang nih.aku dapat offer yg jauh lbh baik dr ape yg aku dpat skang ni.serta merta mood aku ilang.sorang aunty kpd student aku.student ni aku yg bawak masuk blaja.bukan men lg.aku tolong die masuk blaja kat sini.(lngsung xde unsur paksaan).die dgn rela hati nk sgt masuk blaja.tp,ade masalah kuarge.aku cube nk berckap ngan parents die.tp,die xkasi.tkut memalukan.aku bg mase die bincang ngn parents die.last2 parents stuju n bg dak ni masuk blaja.

td,aunty die gtau aku ni tipu die.aku ckp kat dak ni,dak ni xlayak pn masuk mane2 IPT.sepanjang aku keje kat sini...sepanjang aku jd marketer...sepanjang aku convince dak utk sambung blaja,aku xpernah pn kuarkan ayat "xlayak utk mohon mane2 IPT ngan result camni.."...langsung xpernah aku ckp camtu kat students aku.aku syg students aku.skali korang da jd students aku,aku da anggap korang sume cm adik aku sendiri.klu aku xanggap korang camtu,aku xkan layan mesej2 korang.aku xkan layan luahan2 hati korang.aku xkan layan call2 korang tgh2 malam.tolong la..jgn cakap sembarangan.cube ckp pakai akal.jgn men hentam jer.tolong pahamkan ape yg aku cakapkan pada korang mase mule2 kite jumpe.aku xde nyer nk pakse2 orang tuk masuk blaja kat aku.kalu da xnak xpe.xde masalah.tugas aku hanya membantu.membantu sesiapa yg nk memajukan diri.membantu sesiapa yg ingin ubah nasib mereka.sb bg aku,keputusan kureng baik bkn la penghalang utk korang berjaya.aku hanya membantu.jgn salah ertikan ape yg aku buat slame ni.

lastly..aku sayang darxness..haha..ade kena ngena ker?xde rasenyer..wateva..ni blog aku,aku punyer suke la nk merepek pe pun..huhu..chow...!

No comments:

Post a comment